Маркетолозите имат малко съмнения за това как социалните мрежи се

...
Маркетолозите имат малко съмнения за това как социалните мрежи се
Коментари Харесай

Преди да влезете в мрежата: Част 2

Маркетолозите имат малко подозрения за това по какъв начин обществените мрежи се отразяват на марките им. Всички сме чували истории за компании или артикули, които стават вирусни от един-единствен пост. Това, за което не чуваме толкоз постоянно, е подготовката, която фирмите вършат, преди да основат публични сметки в обществените платформи. Според Хилел Фълд има пет значими стъпки, през които би трябвало да преминете, преди да създадете сметките си. За тях той споделя в обява за изданието Inc.

В първата част стана дума за определянето на таргет аудиторията, разбирането къде прекарва времето си тя и основаването на скъпо наличие за нея. Ето кои са останалите две рекомендации на Фълд.

Създайте действителна тактика и цел

Какво се надявате да постигнете в обществените мрежи? Повече продажби? Повече интерес от вложители? Може би търсите да наемете гении. Това са въпроси, които наложително би трябвало да зададете, преди да се впуснете в платформите. Стратегията и задачата ще повлияят надълбоко на вида наличие или ангажираност, които ще създавате във вашите сметки.

Например в случай че желаете да привлечете гении, може би образна платформа като Instagram, където да споделяте информация за компанията ви, може да е вярно за вас. Ако това в действителност е вашата цел, видът наличие, което споделяте, би трябвало да е съобразено с привличането на гении. Ако задачата ви е да привлечете вложители, може би ще се концентрирайте повече върху размера на пазара и опциите.

За да извлечете в действителност максимума от обществените мрежи, уверете се, че знаете какво вършиме и по какъв начин ще го извършите.

Посочете доста ясни метрики за триумфа

Определили сте аудиторията си, разбрахте къде е, произвеждате наличие, построили сте тактика. Сега какво? Преди да започнете действителното туитване и издание, определете по какъв начин ще разберете дали успявате, или не.

Измервате ли триумфа по брой почитатели? Може би това е ангажираността, изразяваща се в отговори или споделяния? Може би е трафикът, ориентиран към уеб страницата ви?

Ако създадете фирмените си сметки и започнете да публикувате, без да дефинирате индикатори за триумф, ще „ стреляте в тъмното “, без да знаете дали сте на верния път към триумфа.

Изводът е, че е правилно, че обществените мрежи може да са извънредно ефикасни и въздействащи, само че не се заблуждавайте, че можете просто да влезете в потока, без да се подготвите авансово.

Хилел Фълд за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР