Маркетолозите имат малко съмнения за това как социалните мрежи се

...
Маркетолозите имат малко съмнения за това как социалните мрежи се
Коментари Харесай

Преди да влезете в мрежата: Част 1

Маркетолозите имат малко подозрения за това по какъв начин обществените мрежи се отразяват на марките им. Всички сме чували истории за компании или артикули, които стават вирусни от един-единствен пост. Това, за което не чуваме толкоз постоянно, е подготовката, която фирмите вършат, преди да основат публични сметки в обществените платформи. Според Хилел Фълд има пет значими стъпки, през които би трябвало да преминете, преди да създадете сметките си. За тях той споделя в обява за изданието Inc.

Определете таргет аудиторията

Бихте помислили, че това е изцяло явно, само че моят опит ми споделя друго. Не създавайте акаунт в Twitter, тъй като сте чули, че това се чака да извършите. Първо се запитайте към кого насочвате напъните си в обществените мрежи.

Определянето на целевата публика е извънредно значимо освен за обществените мрежи, само че за целия ви маркетинг. Как бихте могли да употребявате платформите, в случай че даже не знаете на кого говорите?

Интересувате ли се от постигане до избрана възрастова група? Хора, живеещи на несъмнено място? Може би това са хора с избран пост в някоя организация. До който и да се пробвате да достигнете, уверете се, че имате цялостна изясненост по въпроса.

Разберете къде аудиторията ви прекарва времето си

Разбрали сте кого таргетирате в обществените мрежи. Фантастично. Сега разберете къде са те. Например в случай че таргетирате основен софтуерен шеф в организация, TikTok евентуално не е платформата за вас. Ако обаче целевата ви публика са младежи, сигурно LinkedIn ще е загуба на време.

Въпросът е, че откакто разберете с кого говорите, следва да разберете къде ще говорите с него.

Уверете се, че имате скъпо наличие за шерване

Отново – това даже не би трябвало да се загатва, само че за жалост съм виждал прекалено много маркетолози да основават сметки в обществените мрежи за своята компания, без да имат визия какво ще споделят. Като цяло маркетингът на наличието е супер мощен инструмент, само че в този случай е безусловно наложителен. Не създавайте просто нова страница във Фейсбук за компанията си, без да знаете какво ще споделяте там.

Типът наличие, което би трябвало да споделяте, не е за саморекламиране, а по-скоро насочено към стойност. С други думи дайте на хората причина да ви следват.

Хилел Фълд за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР