Маркета Вондроушова е първата 1/4-финалистка в долната половина на схемата.

...
Маркета Вондроушова е първата 1/4-финалистка в долната половина на схемата.
Коментари Харесай

11-та поредна победа в Шлема и 1/4-финал на US Open: Вондроушова спря екзекуторката на Томова

Маркета Вондроушова е първата 1/4-финалистка в долната половина на схемата. Шампионката от Уимбълдън имаше сложната задача да се изправи против непрекъснато прогресиращата Пейтън Стърнс, само че преодоля сложното начало и осъществя поврат в мача - 6:7(3) 6:3 6:2.

По този метод последната " мейджър " шампионка за пръв път в кариерата си ще играе във финалната осмице в Ню Йорк, а екзекуторката на Виктория Томова може да бъде повече от удовлетворена с тазгодишните си изяви на US Open, като справедливо ще дебютира в топ 50 на международната класация след тъкмо една седмица, което е необикновено достижение, имайки поради, че тя беше отвън първите 300 преди по-малко от година.

Вондроушова пък ще срещна някогашната финалистка Мадисън Кийс, която не остави шансове на третата сложена Джесика Пегула в американското дерби, а забавното е, че до момента двете в никакъв случай не са се изправяли една против друга.

Стърнс влезе доста по-добре в конфликта и използваше всяка една опция, с цел да увеличи темпото на игра. Местната фаворитка се възползваше от прекомерно отбранителната позиция на своята съперничка и бързо взе преднина от 3:0 гейма. Чехкинята обаче доста добре знаеше, че международната номер 59 няма по какъв начин да прави толкоз висок брой уинъри от самото начало и дочака неизбежния спад в изявите на аутсайдерката, с цел да докара нещата до тайрек.

Там по-нискоранкираната състезателка трябваше да работи крепко за всяка една извоювана точка, но нямаше никакъв проблем с това, тъй като пласираше неспасяеми форхенди от всяка една точка на корта и осъществя два мини брейка, с които си подсигурява спечелването на първия сет.

Левичарката надалеч нямаше желание да се предава и реализира пробив на нула в дебютните минути на втората част, единствено че като че ли изпитваше някакви физически проблеми, защото внезапно стартира да диша доста тежко и Стърнс бързо направи рибрейк. Все отново Вондроушова преодоля болката и влезе в познатия за нея непогрешим режим, който изцяло отчая американката. 59-тата в света трябваше да прави редица спомагателни удари за завършването на всяка една точка и най-после напълно загуби своето самообладание, което разреши на деветата сложена да си върне преимуществото в резултата и да изравни общия резултат.

Решителият сет стартира с три следващи брейкбола пред фаворитката, единствено че непоставената тенисистка прояви темперамент и избави всеки един от тях. За нейно страдание, то тя изгуби напълно контрола над своите удари и пропускаше очертанията на корта с все по-сериозна разстояние, а чехкинята незабавно се възползва от нейните проблеми и се откъсна с двоен пробив напред. Стърнс се опита да осъществя поврат и отмъкна идващото подаване на сребърната медалистка от Токио, само че оттова насетне не завоюва нито гейм повече и Вондроушова записа своята 11-та поредна победа в Шлема.

Marketa is moving on!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР