Маркета Давидова триумфира в спринта на 7.5 километра за Световната

...
Маркета Давидова триумфира в спринта на 7.5 километра за Световната
Коментари Харесай

Маркета Давидова спечели спринта, първата четворка се събра в рамките на 4.2 секунди

 Краси Анев с най-хубаво класиране за сезона
Маркета Давидова победи в спринта на 7.5 километра за Световната купа по биатлон В италианския курорт Антхолц-Антерселва.

Това е и първа победа за чехкинята в тази конкуренция. Втора и трета на почетната стълбичка се качиха надлежно финландката Кайса Макарайнен и Марте Олсбу Рьойсланд от Норвегия.

Състезанието бе много оспорвано, като първите четири в крайното класиране се събраха в границите на едвам няколко секунди. Времето на Давидова на финала бе 21:40.7 минути, а единствено на 1.7 секунди зад нея остана Макарайнен, която позволи една неточност в стрелбата.

Ройзеланд също пропусна една цел и изостана с 3.5 секунди от Давидова. Германската звезда Лаура Далмайер бе безпогрешна с пушката, само че финишира четвърта на 4.2 секунди за чехкинята. 



При българките Десислава Стоянова позволи две неточности и приключи с 2:13.6 минути закъснение, което я остави на 58-мо място, даващо право на присъединяване в преследването в събота. Даниела Кадева и Емилия Йорданова също сбъркаха на два пъти и останаха на 70-о и 72-ро място.

В генералното класиране за Световната купа след 13 от 26-те надпревари води Доротея Вирер (Италия) с 532 точки. Италианката приключи на осмо място в спринта. Втора в подреждането е сънародничката ѝ Лиза Витоци с 520 точки, до момента в който трета с 460 пункта е словачката Паулина Фиалкова.



В генералното класиране за Малката международна купа в спринта водач продължава да бъде Витоци с 220 точки пред сънародничката й Вирер с 201, а трета е Кузмина.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР