Марката Polestar, която също е собственост на концерна Geely и

Марката Polestar, която също е собственост на концерна Geely и ...

Конкурент на Tesla също излиза на сцената.


Марката Polestar, която също е собственост на концерна Geely и използва технологии на Volvo, ще започне да продава в Европа. През юни 2020 г. тя ще пусне на пазара електромобил, разработен  съвместно с Volvo и Geely.

Моделът Polestar 2 е сочен като основен конкурент на Tesla Model 3. Двата електромобила имат сходни характеристики и цена. При Polestar 2 тя стартира от 47 000 евро, но ще е такава само за купувачите в Норвегия, където бонусът за електрически коли е по-голям. Във Великобритания цената започва от 56 000 евро, в Германия - от 58 000 евро, а в Белгия и Холандия - от 60 000 евро. За Швеция колата ще е още по-скъпа - поне 61 000 евро.

В посочените суми влизат данъците, а също така и предплатено сервизно обслужване за 3 години за цялата територия, на която се продава електромобилът. Очаква се на по-късен етап да излезе и по-евтина версия на модела, като нейната цена все още не е обявена.

Първоначално Polestar 2 ще се продава само в модификацията с два мотора и съответно със задвижване на четирите колела. Тя се захранва от батерия с капацитет 78 кВт/ч, а сумарната мощност на двигателите е 300 кВт, което се равнява на 408 к.с.

Източник: segabg.com