Марката Polestar, която също е собственост на концерна Geely и

...
Марката Polestar, която също е собственост на концерна Geely и
Коментари Харесай

Конкурент на Tesla също излиза на сцената

Марката Polestar, която също е благосъстоятелност на концерна Geely и употребява технологии на Volvo, ще стартира да продава в Европа. През юни 2020 година тя ще пусне на пазара електрически автомобил, разработен  взаимно с Volvo и Geely.

Моделът Polestar 2 е апетитен като главен съперник на Tesla Model 3. Двата електрическия автомобил имат сходни характерности и цена. При Polestar 2 тя започва от 47 000 евро, само че ще е такава единствено за купувачите в Норвегия, където бонусът за електрически коли е по-голям. Във Англия цената стартира от 56 000 евро, в Германия - от 58 000 евро, а в Белгия и Холандия - от 60 000 евро. За Швеция колата ще е още по-скъпа - най-малко 61 000 евро.

В посочените суми влизат налозите, а също по този начин и авансово сервизно обслужване за 3 години за цялата територия, на която се продава електрическият автомобил. Очаква се на по-късен стадий да излезе и по-евтина версия на модела, като нейната цена към момента не е оповестена.

Първоначално Polestar 2 ще се продава единствено в модификацията с два мотора и надлежно със задвижване на четирите колела. Тя се зарежда от батерия с потенциал 78 кВт/ч, а сумарната мощ на моторите е 300 кВт, което се равнява на 408 к.с.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР