Марката Opel продължава да дава своя категоричен принос в развитието

...
Марката Opel продължава да дава своя категоричен принос в развитието
Коментари Харесай

Opel продължава своя успешен ангажимент в рали спорта

Марката Opel продължава да дава своя безапелационен принос в развиването на гения на младите рали водачи. През първия уикенд на месец март, най-силният марков рали шампионат в Европа - ADAC Opel Rallye Cup, ще стартира своя шести сезон. Съвместната платформа на Opel и ADAC за насърчаване и развиване на млади гении е по-привлекателна от когато и да било до момента. Три седмици преди старта на сезона със надпреварата ADAC Saarland-Pfalz Rallye, поръчка за присъединяване в конкуренциите от сезон 2018 към този момент бяха подали 19 водачи от девет страни. Шестнадесет от тях са регистрирани в категорията junior за водачи под 27-годишна възраст. В надпреварите за купата се завръща Феликс Грибел, който взе присъединяване в дебютната година на ADAC Opel Rallye Cup през 2013 година и е по-малкият брат на Мариан Грибел - дълготраен фабричен водач на Opel и ERC Junior първенец за 2016 година в ADAM R2. Програмата на шампионата още веднъж ще включва осем събития в Германския рали шампионат (DRM), както и немския кръг на Световния рали шампионат на FIA - ADAC Rallye Deutschland.
От първия си сезон през 2013 година досега ADAC Opel Rallye Cup не е изгубил и парченце от своята прелест. През годините софтуерно идентичните спортни коли Opel ADAM със 140 к.с. се потвърдиха като надеждни, бързи и конкурентноспособни машини, с които най-хубавите водачи от ADAC Opel Rallye Cup постоянно предизвикваха доста по-силната конкуренция в Германския рали шампионат. В допълнение към вълнуващите борби за класиране измежду извънредно равностойните участници в марковия шампионат, както и неофициалната, само че въпреки всичко високопрофесионална среда в ADAC Opel Rallye Cup, предлагаща цялостна поддръжка в региона на технологиите, развиването на водача и връзките с медиите, шампионатът обезпечава на участниците и достъп до награден фонд в размер на към 100 000 евро.

Но това надалеч не е всичко - от 2013 година насам шестима от най-изявените гении съумяха да извършат скок от марковия шампионат към екипите на ADAC Opel Rallye Junior Team и FIA Junior ERC с Opel. И точно Opel е марката, която през цялото време дефинира стандартите в тези извънредно конкурентни шампионати за млади гении. В лицето на Емил Бергквист (Швеция, 2015 година), Мариан Грибел (Германия, 2016 година) и Кристофър Инграм (Великобритания, 2017 година), трима водачи на Opel завоюваха последните три ERC Junior трофеи зад кормилото на ADAM R2. През предходната година италианката Taмара Молинаро (на 20 години) завоюва и дамския трофей в ERC със заводския ADAM R2. Настоящото тотално предимство на спортния Opel ADAM R2 също акцентира впечатляващия резултат от предходната година - през 2017 година блестящият болид със 190 к.с. от Рюселсхайм завоюва цели седем интернационалните и национални шампионски трофеи, както и 48 победи в своя клас.

Шведът Том Кристенсон (26 години), който завоюва ADAC Opel Rallye Cup през предходната година и получи позиция в ADAC Opel Rallye Junior Team за предсоящия сезон, ще се стреми да последва стъпките на сполучливите си прародители. В своя дебютен сезон във FIA ERC Junior U27, Кристенсон ще се изправи против най-хубавите млади рали гении на континента. Състезанията от шампионата ERC Junior на Азорските острови и Гран Канария, както и в Италия, Чехия, Полша и Латвия оферират привлекателна за публиката и предизвикателна за състезателите композиция от три съревнования на макадам и три на асфалтови трасета.

Най-яркият акцент на сезона за фирмените водачи на Opel и младите гении от ADAC Opel Rallye Cup през 2018 година още веднъж ще бъде присъединяване в ADAC Rallye Deutschland - немският кръг на Световния рали шампионат на FIA. След четири следващи победи в техния клас през последните четири години, в този момент задачата на асовете зад кормилото на ADAM R2 е кристално ясна. За младите участници в шампионата, които още веднъж ще карат в два стадия в интервала сред 16 и 19 август под зоркия взор на международния хайлайф в рали-спорта, присъединяване във впечатляващата среда на WRC шампионата единствено по себе си е извънредно особено преживяване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР