Марката Hummer може и да отиде в забвение, но Humvee

...
Марката Hummer може и да отиде в забвение, но Humvee
Коментари Харесай

Щатската армия се подсилва с новото поколение на Humvee

Марката Hummer може и да отиде в забвение, само че Humvee към момента се подвизава в най-горещите точки на планетата. И това няма скоро да свърши, откакто на въоръжение влезе новата версия NXT 360.

AM General показа новото Humvee на военното ревю в Париж преди седмица, наричайки го „ бъдещето на Light Tactical Vehicles (LTV)”. Той е с усъвършенствана бронировка, по-добри офроуд благоприятни условия, по-голяма товароподемност и по-голяма мощ.

NXT 360 употребява еволюция на платформата High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle (HMMWV). Ако бъде обиден от взривна вълна, военната машина разчита на няколко форми за отбрана против кинетичната сила, една от които е бриноровка равнище В7. Това ще рече дебелина на балистичната стомана от 14,5 мм. Допълнителна отбрана е обезпечена за всички колела и долната, междинна част на шасито.

За изплъзване от горещите точки ще се грижи 6,5-литров битурбо дизелов V8 мотор с мощ 250 к.с. и 626 Нм въртящ миг. Пътният луфт е по-голям, както и ходът на окачването, което усилва ъглите за заход и отход. За стабилността се грижат анти-блокиращи спирачки и система за надзор на стабилността (ESP).

Стане ли дума за огнева мощност, NXT 360 ще разчита на Hawkeye 105 mm Howitzer Kit, въртящ се на 360 градуса.

На същото ревю френската войска сподели своята интерпретация на тематика LTV, наречена Scarabee. Бронираният всъдеход на Arquus е към момента на фаза първообраз. Известно е, че задвижването е хибридно: дизелов мотор и електромотор, само че параметри не се оповестяват. Разработчиците настояват, че екипажът ще се пази с 30-милиметрова автоматизирана картечница с дистанционно управление.

Scarabee би трябвало да размени Panhard VBL, който е на въоръжение във Франция от средата на 90-те години. Това, обаче, няма да стане по-рано от 2025 година

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР