Марката Arquus се появи на бял свят през 2018 г.,

...
Марката Arquus се появи на бял свят през 2018 г.,
Коментари Харесай

Новият военен автомобил на Франция ще бъде Volvo

Марката Arquus се появи на бял свят през 2018 година, като в името и се съчетават две думи - arm ( " оръжие " ) и equus ( " кон " ). По-рано компанията е споделяше Renault Trucks Defence и дружно с още няколко френски компании произвеждаше военни машини с друго предопределение.
Самото поделение Renault Trucks обаче е част от концерна Volvo, тъй че е много мъчно да се дефинира националността на показаната на авио-изложението в Париж машина Arquus Scarabee, която ще се появи на въоръжение във френската войска през 2025 година


Основното достолепие на всъдехода е неговото шаси, което изцяло оправдава името " Скарабей ", защото може да се движи безусловно встрани. Тази маневреност е реализирана, с помощта на шасито с две управляеми оси. За разлика от колите със завиващи задни колела, предната и задната ос могат да се ръководят изцяло без значение една от друга.


Известно е още, че Arquus Scarabee разчита на хибридно задвижване, като при него се комбинират дизелов мотор с 300 к.с. и електромотор със 103 к.с. Машината разполага с пневматично окачване, като тежи над 6 тона и може да транспортира освен екипажа си, само че и тежка картечница.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР