Марк Зукърбърг ще посети следващата седмица Франция, където ще се

...
Марк Зукърбърг ще посети следващата седмица Франция, където ще се
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг ще говори пред евродепутатите и ще се срещне с Макрон

Марк Зукърбърг ще посети идната седмица Франция, където ще се срещне с президента Еманюел Макрон и ще приказва пред Европейския парламент в Брюксел, заяви " Ройтерс ".

На 23 май в Париж се събират повече от 10 водачи на международни софтуерни колоси, в това число ръководителят на " Facebook ", разгласи кабинетът на френския държавен глава. Сред другите поканени са Вирджиния Ромети, началник на Ай Би Ем, Браян Крзаник от " Интел " и Сатя Надела от " Майкрософт ".

Макрон, която е на 40 години, се показва за симпатизант на младежта, непрестанно обвързвана посредством обществени мрежии и цифрови устройства. Той желае да трансформира Франция в " стартъп нация ", само че и поддържа напъните на Европа да бъдат облагани с налози световни - най-вече американски - компании с налози върху продажбите, съгласно това къде са осъществени, а не къде са регистрирани.

Срещата на международни цифрови водачи с Макрон съответствува с влизането в действие два дни по-късно (25 май) на най-строгите в света регулации за отбрана на персоналните данни (GDPR) и с следствието на абсурда за корист с персонални данни на консуматори на " Facebook " от консултантската компания " Кеймбридж Аналитика ". Източник на " Ройтерс " от кабинета на Макрон споделя, че предстоят " сложни и доста откровени диалози " сред двамата.По същото време ръководителят на Европейския парламент разгласи, че Зукърбърг ще отговори на въпроси на евродепутати по абсурда с персоналните данни на десетки милиони консуматори. Антонио Таяни удостовери, че той е приел поканата на Европарламента и ще се яви пред комисията за цивилен свободи " допустимо най-скоро, може би още идната седмица ".

Британският парламент също изиска ръководителят на " Facebook " да се яви пред депутатите, само че вместо това бе изпратен почитан софтуерен експерт от компанията.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кризата с "Фейсбук " (46)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР