Марк Зукърбърг, шефът на Meta - мегакомпанията зад Facebook, Instagram,

...
Марк Зукърбърг, шефът на Meta - мегакомпанията зад Facebook, Instagram,
Коментари Харесай

Зукърбърг представи VR шлем за 1500 долара

Марк Зукърбърг, шефът на Meta - мегакомпанията зад Фейсбук, Instagram, WhatsApp и други - показа нов шлем за виртуална действителност, на неуместната цена от 1499 $.

Meta Quest Pro ще е едно от най-скъпите потребителски VR устройста, съвсем 4 пъти повече от сегашния Quest 2, който е $399, и то след нарастване на цената с 33% от предходната година.

За 1100 $ от горната страна потребителите получават по-тънки лещи, извита батерия, която е сложена в каишката зад главата, и контролери, които се самопроследяват с куп нови датчици. В добавка " под капака " има нов процесор на Qualcomm.

Шлемът не е единствено VR, а и AR - добавена действителност, която може да се слага върху действителния свят.

" Смесената действителност е идната огромна стъпка за VR ", разгласи Зукърбърг.

Според анализаторите цената на Meta Quest Pro е индикация, че продуктът не търси всеобща известност.

Интернет не пропусна да изсипе насмешки върху Зукърбърг за новия артикул. Високата му цена, в комбинация с изцяло нефункционалната " метавселена " на основателя на Facebook, грозните графики от която са тематика на насмешки от дълго време, основава усещането, че създателят на Фейсбук се пробва да сътвори пазар от нищото.

Няма търсене за чатове във виртуалната действителност, а " метавселени " съществуват от години под формата на всеобщите онлайн игри. 
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР