Марк Зукърбърг, шефът на Meta – компанията майка на Фейсбук

...
Марк Зукърбърг, шефът на Meta – компанията майка на Фейсбук
Коментари Харесай

Извинявам се за всичко, през което сте преминали: Зукърбърг към семейства на деца, пострадали заради социалните мрежи

Марк Зукърбърг, шефът на Meta – компанията майка на Facebook и Инстаграм, се извини обществено на фамилии, чийто деца са потърпевши поради обществените мрежи. Това се случи по време на чуване в американския Сенат.

Началниците на пет огромни софтуерни компании застанаха пред сенаторите, с цел да свидетелстват по отношение на отбраната на деца от полова употреба онлайн. Освен Зукърбърг, на чуването участваха Су Жи Чиу от ТикТок, Линда Якарино от Х (бившия Туитър), Еван Шпигел от Snapchat и Джейсън Цитрон от Discord.

Целта на чуването в Сената е следствието против софтуерните компании по какъв начин се оправят с премахването на рисково наличие онлайн. Идеята е да се вкарат по-добри закони за отбрана на децата в обществените мрежи.

Докато Зукърбърг и шефът на ТикТок се съгласиха непринудено да свидетелстват, само че тези на Snap и X трябваше да бъдат викнати с призовки в съда.В залата участваха и доста цивилни – фамилии на деца, които са потърпевши поради обществените мрежи.

Зукърбърг се изправи на крайници и се обърна към публиката:

Извинявам се за всичко, през което сте минали. Никой не би трябвало да минава през нещата, които вашите фамилии са претърпели. Точно заради тази причина ние влагаме толкоз доста в отбрана – с цел да не би трябвало други фамилии да минават през това, през което вие сте минали.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР