Марк Зукърбърг се извини на европейските депутати за това, че

...
Марк Зукърбърг се извини на европейските депутати за това, че
Коментари Харесай

Зукърбърг в ЕП: Извинявам се, не направихме достатъчно

Марк Зукърбърг се извини на европейските депутати за това, че не е направил задоволително, с цел да отбрани данните на потребителите на обществената мрежа, съобщи Си Би Ес.

В изказването си основателят и притежател на "Фейсбук " по време на съвещанието сподели: „ Ние не направихме задоволително да предотвратим инструментите, които ние предлагаме да бъдат употребявани, с цел да вредят”.

„ Това се отнася и за подправените вести, външната интервенция в изборите и потреблението на информацията на потребителите”, добави той.

„ Ние нямахме толкоз необятна визия за нашата отговорност и това беше неточност, аз скърбя за това “, сподели още Зукърбърг.

На изборите за Европейски парламент през май 2019 година би трябвало да бъдат предотвратени операции в обществените мрежи, сходни на абсурда към „ Кеймбридж Аналитика “ („ Cambridge Analytica "), съобщи ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни.

"След една година 100 милиона европейски гласоподаватели ще избират членове на Европейския парламент. Гласовете им би трябвало да бъдат свободни от операция, а персоналните им данни не би трябвало да се употребяват за търговски цели. Ние не желаеме да се лишим от обществените мрежи, само че би трябвало да сме сигурни, че данните ни ще бъдат предпазени ", сподели Таяни.

Европейски Съюз с нови закони за отбрана на персоналните данни след абсурда с Фейсбук

Фейсбук се оказа в центъра на голям скандал след обява на "Ню Йорк Таймс " за прехвърлянето на данни от обществената мрежа в „ Кеймбридж Аналитика “. Компанията е събрала данните на 87 милиона консуматори на Фейсбук и е създала логаритъм за политически разбор на желанията им като гласоподаватели. 2,7 милиона са европейски жители. През април Зукърбърг се яви на две чувания пред Конгреса на Съединени американски щати, на които увери американските законодатели, че обществената мрежа ще се грижи по-добре за персоналните данни на потребителите.

Регламентът GDPR на Европейски Съюз, който влиза в действие на 25 май, цели да даде на потребителите повече надзор върху персоналните им данни в интернет, с планувани огромни санкции за компании, които не се преценяват с него.

Фейсбук не желае да приказва за данните, които има

Зукърбърг: Фейсбук е в оръжейна конкуренция с Русия

Зукърбърг се извини пред Сената на Съединени американски щати

Зукърбърг: Видимо е, че не направихме задоволително

Зукърбърг, който неведнъж се извинява за голямото нарушаване на сигурността на персоналните данни, разгласи пред американския Сенат, че новите европейски регулации могат да служат за интернационален образец.

Зикърбърг даде обещание до края на годината "Фейсбук " да разкрие още 3000 работни места в Европейски Съюз, като по този начин общият брой ще доближи 10 хиляди. Зукърбърг означи, че поради неговата активност европейците, а и доста хора по света, са имали връзка със своите близки при последните терористични удари.

Той уточни, че усилва до края на годината двойно чиновниците по сигурността. Това постоянно ще бъде по-важно за нас от оптималната облага, добави американецът.

Cambridge Analytica отхвърли обвиняванията на Фейсбук

Най-голямото тестване за Зукърбърг и Фейсбук

Зукърбърг заяви, че хиляди свързани с Facebook приложения са били тествани и над 200 са били неразрешени.

Фейсбук изтрила 583 млн. подправени профила за 3 месеца

Данните на още 3 млн. души са били разкрити

През 2016 година не успяхме да оценим съветската интервенция в изборите в Съединени американски щати, следяхме за фишинг и вируси, не бяхме задоволително подготвени за съгласувани подвеждаща дезинформация, уточни той. Зукърбърг добави, че е отстранена опцията уеб сайтове за подправени вести да получават реклами и по този начин се обезсмисля икономическото им битие. Сигурността е въпрос, който в никакъв случай не може да бъде напълно решен, тъй като заканите непрекъснато се трансформират, заключи той.

В последвалите изявления и въпроси на ръководителите на политическите групи в Екологичен потенциал Манфред Вебер (Европейска национална партия) разяснява, че прозвучалото опрощение е изцяло подходящо. Това не е задоволително, нужни са дейности в използването на новите европейски правила, уточни той. Вебер попита дали казусът с "Кембридж аналитика " е независим, или е върхът на айсберга; кой е решил потребителите да не бъдат уведомявани. Вебер предложи въвеждането на европейски правила за издание в обществените медии и антимонополна инспекция на Facebook.

Всяка година се извинявате за нещо, предходната година се извинихте два пъти, а тази - към този момент три, а още годината не е преполовила, обърна се Ги Верхофстат (АЛДЕ) към Зукърбърг. Той попита дали европейските консуматори ще бъдат обезщетени и с какъв брой, и в случай че Facebook се раздели на части, кое Зукърбърг би запазил за себе си. Имаме огромен проблем и той не е решен. Трябва да си зададете въпроса с какво ще бъдете запомнен - като Стийв Джобс и Бил Гейтс, които обогатиха света, или талант, основал цифрово страшилище, разрушило нашите общества, добави Верхофстат.

Никола Бе (Европа на народите и свободата) уточни, че към Facebook се развива взаимозависимост, и добави, че изцяло законни френски организации против миграцията са били неразрешени в обществената мрежа. По неговите думи това било тоталитарно, все едно телефонна компания да стопира сигнала на хора, които показват разнообразни политически визии. По неговите думи решенията за закриване на страници във Facebook се взимат едностранно.

В отговор Зукърбърг уточни, че никой във Facebook не желае подправени вести и че дезинформацията се дължи главно на икономическата полза. Не желаеме ние да споделяме кое е истина, по тази причина работим с хора, които ревизират обстоятелствата. Когато всички открият подправена вест, оповестяваме това на потребителите.

Една от главните ни задания е да предотвратим всякаква интервенция в изборите, както стана в Съединени американски щати преди две години. Успяхме при изборите за президент на Франция, както и при последните избори в Германия, добави той. По неговите думи "десетки проценти " от европейците са прегледали опциите за настройки на профилите си в обществената мрежа.

Никога не сме избирали какво да се вижда повече на основата на изразените политически възгледи. Скоро ще има опция за изтриването на цялата история на потребителите. Продължаваме с следствието кои приложения са употребили персонални данни, добави Зукърбърг.

Неизбежно е интернет да бъде обзет от законодателство, въпросът е по какъв начин ще бъде направено. Facebook държи шест % от международния рекламен пазар, плащаме всички дължими налози, съобщи изпълнителният шеф.



За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР