Марк Зукърбърг "трябва да плати цена" за това, което направи

...
Марк Зукърбърг "трябва да плати цена" за това, което направи
Коментари Харесай

Хилари Клинтън: Марк Зукърбърг трябва да плати цена за щетите върху демокрацията

Марк Зукърбърг "трябва да заплати цена " за това, което направи на демокрацията.

Това разяснява някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън, която се съмнява дали е допустимо провеждането на свободни и почтени избори след решението на "Фейсбук " да не ревизира политическите реклами, написа "Гардиън ".

Клинтън приказва в Ню Йорк на прожекцията на документалния филм на Netflix The Great Hack за абсурда с Cambridge Analytica.

Кандидатът за президент на Съединени американски щати от Демократическата партия през 2016 година предизвести, че има опасност за идните избори във Англия и Съединените щати, като разкритикува решението на "Фейсбук " да разреши на политиците да лъжат с реклами, оповестени на платформата.

Коментарът й излиза на фона на спекулации, че може да се кандидатира за президент на Съединени американски щати за трети път.

Според нея изборите ще бъдат наранени от подправена информация във "Фейсбук ", "защото пропагандата работи ". Тя счита, че подправена вест във "Фейсбук " от 2016 година, че папа Франциск поддържа Доналд Тръмп "наистина е оказала въздействие ".

Cambridge Analytica употребява нелегално събрани профили във "Фейсбук " за атакуване на гласоподаватели на американските президентски избори, само че съгласно Клинтън това просто е "върхът на айсберга " що се отнася до провокации пред демокрацията.

Тя не спести рецензиите си по адрес на "Фейсбук ".

Когато "Фейсбук " е главният източник на вести за повече от половината американци и единственият източник на вести, който се употребява от множеството от тях, и в случай че разгласи, че не носи отговорност за разпространяването на подправени реклами...според вас по какъв начин ще получите вярна информация за каквото и да е било, попита Клинтън.

Тя има вяра, че има "война за истината ", при която "манипулирането на информацията " служи на ползите на необикновено богати хора, които имат вяра, че могат да вършат каквото си изискат.

Клинтън също обърна внимание на връзката сред Брекзит и акцията на Тръмп, за която не е била наясно по-рано.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР