Марк Зукърбърг изпревари Илон Мъск в петък и се превърна

...
Марк Зукърбърг изпревари Илон Мъск в петък и се превърна
Коментари Харесай

Зукърбърг изпревари Мъск по богатство

Марк Зукърбърг изпревари Илон Мъск в петък и се трансформира в третия по благосъстояние човек в света. Това е първият път от 2020 година, откогато двамата противници милиардери заемат тези позиции, написа Investor, цитирайки Bloomberg.

Мъск, който при започване на март беше отпред на показателя на милиардерите, съставян от Bloomberg, в този момент падна до четвърто място, откакто Ройтерс заяви, че Tesla е отменила плановете си за по-евтина кола, което намали цената на акциите ѝ. (Мъск отхвърля информацията). Освен това по-рано тази седмица стана ясно, че доставките на транспортни средства на Tesla са намалели през трите месеца до март – първият им годишен спад от първите дни на пандемията от Covid.

Състоянието на Мъск се сви с 48,4 милиарда $ тази година, а Зукърбърг е прибавил 58,9 милиарда $ към своето благосъстояние, до момента в който Meta се изкачва към нови върхове, в това число записа нов връх в петък.



Това е първият път, в който Зукърбърг попада в топ три в класацията на Bloomberg на най-богатите хора в света от 16 ноември 2020 година, когато разполагаше със 105,6 милиарда $, а Мъск – със 102,1 милиарда $. Сега чистото положение на Мъск е 180,6 милиарда $, а това на Зукърбърг – 186,9 милиарда $.

Промяната в разликата в благосъстоянието на Мъск и Зукърбърг, което беше цели 215 милиарда $ през ноември 2021 година, демонстрира по какъв начин в миналото горещите акции на производителите на електрически автомобили са изместени от тези на софтуерните колоси, изключително на тези, които се занимават с изкуствен интелект.

Цената на акциите на Tesla се намали с 34% от началото на годината, което я прави най-зле представящата се в S&P 500. Тя беше наранена от световното закъснение на търсенето на електрически автомобили, възходящата конкуренция в Китай и индустриалните проблеми в Германия. Междувременно Meta записа 49% растеж на борсата, с помощта на мощните си тримесечни резултати и вълнението към самодейностите на компанията, свързани с изкуствения разсъдък. Акцията е пета по показване в S&P 500.

Съперничеството сред двамата милиардери се простира оттатък благосъстоянието им. Мъск и Зукърбърг влязоха в продължаващ обществен спор, който се ускори, когато Meta пусна обществената мрежа Threads, конкурираща се с X на Мъск. Двамата даже си размениха остри реплики предходната година, подхвърляйки концепцията за евентуална борба в клетка. 52-годишният Мъск неотдавна съживи концепцията в X, като сподели, че ще би се бил с 39-годишния Зукърбърг „ на всички места и когато и да е “.

Нетното положение на Мъск понесе спомагателен удар, откакто неговият пакет от хонорари от Tesla на стойност 55 милиарда $ беше анулиран от арбитър от Делауеър.

Председателят на първокласния колос LVMH Бернар Арно и създателят на Amazon.com Джеф Безос държат първите две места в класацията, надлежно с благосъстояние в размер на 223,4 милиарда $ и 207,3 милиарда $.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР