Марк Зукърбърг и съпругата му Присила искат да направят технология,

...
Марк Зукърбърг и съпругата му Присила искат да направят технология,
Коментари Харесай

Зукърбърг иска да излекува всички болести

Марк Зукърбърг и брачната половинка му Присила желаят да създадат технология, с която да " излекуват, предотвратят или ръководят всички болести до края на този век ". За задачата тяхната благотворителна фондация Chan Zuckerberg Initiative (CZI) ще влага в мрежа от суперкомпютри, оповестява Engadget.

Тя ще се употребява за изкуствен интелект, който да помогне на учените да схванат повече за човешкото тяло, клетките и клетъчните реакции. CZI счита, че клъстерът от компютри ще помогне за обединяването на доста по-голяма изчислителна мощност, която да форсира изследванията и да разреши повече и по-сложни разбори.

От фондацията споделят, че учените към този момент събират рекордно доста информация за трилионите кафези в тялото и всичко това е прекомерно комплицирано за осмисляне от човешкия мозък. Тя дава за образец обстоятелството, че за подробното анализиране на една клетка би било нужно същото количество информация колкото са 83 000 фотоси. Анализирането на толкоз доста и дребни елементи изисква мощен хардуер.

Мрежата ще употребява над 1000 графични процесора, с цел да образова умни логаритми. Някои от тях към този момент са посочили положителни резултати в анализирането на структурата на протеини и това стимулира учените да стартират да ги употребяват и за по-сложни структури като кафези.

Очакванията са доста огромни до степен, че ще бъдат направени открития, които сега са оттатък опциите на индивида. При това упоритостта е анализите да се случват доста по-бързо - в границите на седмици, вместо години, в случай че работата се прави от хората по обичайния метод.

Ще се проучват всички аспекти - от реакциите на имунната система при зараза, до това какво се случва на клетъчно равнище при раждане на дете с вродено или рядко заболяване. Ще се ревизират и реакциите на тялото при разнообразни медикаменти и лекувания.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР