Марк Зукърбърг Глобализацията и технологиите изоставиха много хора и създадоха

...
Марк Зукърбърг Глобализацията и технологиите изоставиха много хора и създадоха
Коментари Харесай

Зукърбърг: Глобализацията и технологиите отравят дълбока бездна на разделение в САЩ

Марк Зукърбърг

" Глобализацията и технологиите изоставиха доста хора и сътвориха голяма пропаст на разделяне в Съединени американски щати ", съобщи основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг пред студенти в Канзас. Събитието означи края на неговата " Година за пътувания ", в която той си беше сложил за цел да обиколи разнородни места в Съединени американски щати и да се срещне с разнообразни хора, написа " Дневник ". Всяка година милиардерът си постанова разнообразни задания – да научи мандарин, да тича по 1 миля на ден, да чете по една книга на всеки две седмици... Макар и да отхвърля, че ще се кандидатира за президент през 2020 година, обиколката му тази година беше тълкувана от някои анализатори като ранна акция.

" Управлявайки Фейсбук, осъзнах, че е по-вероятно да ида до столицата на друга страна, в сравнение с до доста места в нашата ", споделя Зукърбърг и добавя, че счита за потребно да излезе от " обществения си мехур " на фона на изборите през 2016 година " Това е изключително значимо за хората в софтуерната промишленост. Глобализацията и технологиите са две значими трендове, които доведоха до огромен напредък в света, само че мисля, че започваме да осъзнаваме, че доста хора изостанаха. В страната има голяма бездна, която пораства. Мисля, че това е в основата на доста от най-разделящите политически диспути ", показва той.

" Общностите, изключително локалните, са доста по-важни за хората, в сравнение с осъзнаваме ", счита Зукърбърг. В речите си в последните месеци той неколкократно приказва за значимостта на локалните общности, които могат да основат възприятие за принадлежност у индивида и да му дадат поле, на което да приложи капацитета си. Тази година той разгласи нови проекти за бъдещото развиване на обществената мрежа, фокусирано върху общуването във фейсбук групи.

" Открих едно нещо – доста хора са на мнението, че най-важното нещо е какво се случва към нас – с приятелите, фамилията, работата, обществото ни. От доста хора чух, че в случай че просто понижим децибелите, ще открием между тях повече общи неща, в сравнение с ще чуете в новините. И това единствено с помощта на нещата, които желаеме за общностите си. "

" Фейсбук е единствено едно парче от пъзела, посредством който руснаците се пробваха да нападат демократичните избори у нас ", сподели той и добави, че спомага изцяло на следствията на Конгреса. Зукърбърг разгласи, че компанията ще ускори вложенията си в сигурността. " Имаме към 10 хиляди души, които работят за сигурността и сигурността, а през идната година ще удвоим броя им. "

На въпрос какво го е изненадало най-вече по време на обиколката той дава отговор: " Размерът на казуса с опиоидите. Това е в действителност тъжно. "

" Не мисля, че осъзнаваме по какъв начин тази зараза е трансформирала държанието на хората в по-широк смисъл, във връзка с политиката. Дори да беше единствено проблем с публичното здраве, щеше да бъде един от най-страшните в историята ни. Но има доста данни, които допускат, че една от най-големите корелации по отношение на гласувалите за демократите и за републиканците са окръзите с най-висока периодичност на смъртни случаи от опиоиди ", споделя той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР