Марк Уилямс и Рони О’Съливан надхвърлиха очакванията с титаничния си

...
Марк Уилямс и Рони О’Съливан надхвърлиха очакванията с титаничния си
Коментари Харесай

Марк Уилямс надви Рони О’Съливан в забележителен мач на “Мастърс”

Марк Уилямс и Рони О’Съливан надвишиха упованията с титаничния си четвъртфинален двубой на “Мастърс ”, като уелският исполин реализира поврат от 0:3 и 2:4 до 6:5, с цел да се класира за идната фаза за втори следващ път.

2000 екзалтирани фенове в “Александра палас ” надали скоро ще не помнят продукцията, която двете величия им предложиха. Стотиците хиляди фенове по “Евроспорт ” също са останали без мирис от невероятната драма и впечатляващ стандарт на игра.

През последните 20 години Рони беше спечелил цели 22 от предходните 23 мача посред им, тъй че като че ли бе и време за Уилямс да запише някой незабравим триумф над великия си конкурент. Въпросният предходен триумф на Уелския змей датира от 2014-та в Международния шампионат в Китай.

През 2010-а и 2016-а в “Мастърс ” двамата майстори на щеката още веднъж играха съдбоносен фрейм, само че тогава успехите бяха за Ракетата. Той беше и с доста по-добрата успеваемост в такива обстановки - 12 от 18, до момента в който Уилямс едвам за шести път от към този момент 14 решителни фреймове доближи до успеха в кариерата си в най-престижния шампионат отвън ранкинг системата.

Марк Уилямс предходната година загуби възвишен конфликт с 5:6 от Джон Хигинс на полуфиналите в “Мастърс ”, а в този момент го чака дуел с Джак Лисовски или Хюсеин Вафей.

Ракетата стартира по съвършен метод със сенчъри брейк от 115, а във втория фрейм масата не се подреди по подобаващ метод за огромна серия. Това обаче не попречи на О’Съливан да поведе с 2:0 и още веднъж да господства в подобен вид фрагментарна партия.

Уилямс не се възползва от шанса си в третия фрейм и това върна Рони на масата, а той със серия от 79 поведе още по-убедително в резултата. Гения от Чигуел заплаши да отстрани интригата още на интервала, само че пропусна кенън-шот по групата червени и съобщи масата на противника. Уилямс с добър брейк от 51 точки взе жизненоважния фрейм на сметката си, с цел да не изостане прекомерно още на почивката - 3:1.

Сериозен пропуск на Рони му коства петата партия, а Уелския змей наказа грешката със серия от 83, с цел да понижи на 3:2. Мини брейкове от 37 и 28 бяха задоволителни на Ракетата да излезе още веднъж напред в резултата с по-сериозен задатък от 4:2, а този път Уилямс направи огромен пропуск по алена.

Слаб сейфти удар на Гения от Чигуел въодушеви най-високия сенчъри в “Мастърс ” в кариерата на най-възрастния участник в тазгодишното издание - 143 за 4:3. Уелсецът продължи невероятната си реализаторска форма и изравни за първи път в мача след поредност от 90 за 4:4.

Доста шансове пропиля О’Съливан в деветия фрейм и Марк Уилямс се възползва още веднъж, с цел да направи серия от 59 и да реализира поврат - 4:5. Рони прати мача в съдбоносен фрейм с поредност от 77, както се беше случвало сред двамата през 2010-а и 2016-а.

Рони имаше късмет в 11-тата партия, само че не се възползва и Уилямс разчисти по брилянтен метод със сенчъри брейк от 102, с цел да се класира още веднъж на полуфиналите в “Мастърс ”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР