Марк Славов постави нов национален рекорд в хвърлянето на копие

...
Марк Славов постави нов национален рекорд в хвърлянето на копие
Коментари Харесай

Марк Славов пред Sportal.bg: Вече имам голяма надежда за Олимпиадата

Марк Славов сложи нов народен връх в хвърлянето на копие при мъжете, откакто по-рано през месеца завоюва сребро на Балканските игри в Румъния с достижение от 83.40 метра. Така той към този момент мечтае за присъединяване на Олимпийските игри в Токио, а нормативът за тях е тъкмо 85 метра. 26-годишният бургазлия даде извънредно изявление за Sportal.bg, в което приказва за страстите и бъдещите си проекти.

" Определено към този момент осъзнах какъв брой важен е върхът, откакто минаха няколко дни. В началото не съумях, само че с всеки ден съзнавам, че това е доста сериозен резултат и пристигна в действителност доста ненадейно.

Аз се чудех до последно дали да отивам на Балканиадата и се обадих на Емилия (б.а. Драгиева) дали да вървя и тя ми сподели да вземам участие. Отидох там и се забавлявах. Аз бях подготвен - не чаках чак резултат от 83 метра. Много по-различно е, когато хвърлиш над 80 метра. Във втория опит хвърлих 78 метра и също си направих персонално с 4 метра, само че в третия опит, когато видях 83 метра, първото нещо, което ми мина през главата, беше народен връх ", сподели Славов пред Sportal.bg.

26-годишният спортист призна, че една от главните аргументи, които са му пречели да осъществя същинския си капацитет в последните години, е била псикихата: " Човек не би трябвало да се пренавива - постоянно влизам доста въодушевен на надпреварите, само че от толкоз доста предпочитание не се представяш както би трябвало. Този път бях освободен душевен. Правя го от сърце - не ми е занимание, а се разпределям на макс и знам, че заслужавам този резултат. Просто отидох и се изненадах самичък себе си. "

Славов към този момент гледа съществено и към Олимпийските игри в Токио, откакто е единствено на 1.60 м от норматива: " В момента имам огромна вяра за Олимпиадата. Честно казано с подобен резултат 82-83 метра, в случай че направя още 1-2 надпревари, ще имам огромен късмет. Те пращат 32-ма индивида, сега съм 14-и в ранглистата, остава да си потвърдя резултата. За мен това е по-голямото предизвикателство - не да направиш мощен резултат веднъж, а след това да те няма никакъв. Просто желая да си потвърдя резултата. "

Цялото изявление с Марк Славов може да намерите във видеото!

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР