Марк Шнайдер, изпълнителен директор на Nestle © Denis Balibouse Още

...
Марк Шнайдер, изпълнителен директор на Nestle © Denis Balibouse Още
Коментари Харесай

Nestle затваря един от заводите си за козметични продукти в Швейцария

Марк Шнайдер, изпълнителен шеф на Nestle

© Denis Balibouse Още по тематиката
Nestle планува най-ниския си растеж на продажбите от 20 години

Изпълнителният шеф Марк Шнайдер е изправен пред редица провокации
31 юли 2017
Nestle изкупува назад акции за 20.8 милиарда $

Натиск от страна на милиардера деятел Даниел Льоб е повода за решението на компанията
29 юни 2017
Nestle и Danone сплотяват сили в създаването на по-зелени бутилки

Те ще влагат в биотехнологичната компания Origin Materials
6 мар 2017

Най-голямата компания за храни в света - Nestle, затваря един от заводите си за произвеждане на козметични артикули в швейцарския град Егеркинген, оповестява Reuters. В него са заети 190 служащи, които създават слънцезащитните кремове Daylong и артикули за грижа за кожата. Причина за решението е закъснение на бизнеса, който преди беше един от изгряващите звезди на групата.

Очаквания и резултати

Nestle закупи напълно компанията за произвеждане на дерматологични артикули Galderma от L’Оreal през 2014 година Преди това групата притежаваше 50% от акциите. Швейцарската компания взе решение да развива и бизнес за козметични артикули, защото главният й хранителен бизнес регистрира спорни резултати в последните години. Анализаторът от швейцарската банка Kantolbank Патрик Швендиман е пресметнал, че приходите от продажбите от козметичния бизнес на Nestle за предходната година са на стойност 2.3 милиарда швейцарски франка при 2.2 милиарда година по-рано. Комбинираните доходи на подразделението й за грижа на кожата - Nestle Health Science, са били 9.5% от общите приходи 2016 година Година по-рано те са били 12.5%. Швендиман съобщи, че този бизнес на Nestle е към момента в интервал на разгръщане, само че финансовите резултати са разочароващи.

Проблемите

От Nestle oбявиха, че разноските към производството в завода в Егеркинген са се повишавали, а самият цех не е функционирал на цялостни обороти. От сдружението осведомиха, че ще реалокират техниката от затворения цех в други предприятия до 18 месеца.
Швейцарската компания не е очаквала нарастване на приходите от звеното си Skin Health през идващите няколко години, което е довело и до решението за затварянето на завода, осведомиха от компанията. Очаква се изпълнителният шеф на Nestle Марк Шнайдер да показа новата тактика на компанията след месец. Шнайдер не се отхвърля от сложната задача да възвърне положителното показване на швейцарската група, която оглави при започване на годината. Преди това той беше изпълнителен шеф на компанията за произвеждане на медицински артикули Fresenius. За миналото първо полугодие компанията регистрира лек спад на приходите на годишна база - от 43.2 милиарда на 43 милиарда франка. Преди месец Nestle регистрира спад на оперативната облага с 2.5% до 6.4 милиарда швейцарски франка, защото разноските за преструктуриране и други чисти търговски разноски са се нараснали със 77%. От друга страна, се усеща и натискът на акционера деятел Даниел Льоб, който закупи от компанията акции за 3.5 милиарда $ посредством следения от него хедж фонд Third Point.

Преди две седмици пък компанията Arcadi, която е основала редица емблематични видеоигри през 70-те и 80-те години на предишния век, упрекна Nestle в нарушаване на авторските права. От Arcadi обясниха, че швейцарската група е употребила непозволено - без позволение, видео от играта Pong в реклама на своя бранд KitKat. Делото се преглежда от съда в Сан Франциско.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР