Марк Селби спечели 18-а ранкинг титла в бляскавата си кариера

...
Марк Селби спечели 18-а ранкинг титла в бляскавата си кариера
Коментари Харесай

Невероятната поредица на Марк Селби във финалите продължава

Марк Селби завоюва 18-а ранкинг купа в блестящата си кариера след трагичен триумф с 9:8 над Мартин Гулд във финала на втория ранкинг шампионат по снукър за новия сезон - Европейския Мастърс. Трикратният международен първенец за последно бе вдигал отличие в Откритото състезание на Шотландия 2019, а сегашният му успех значи, че той е печелил най-малко по един ранкинг трофей във всеки от последните 10 сезона.

Също по този начин Веселяка от Лестър продължава невероятната си поредност на ранкинг финали - към този момент 10 поредни триумфа, а премията му от Европейския Мастърс е чек за 80 хиляди паунда. Плюс това той се издига в спонтанното класиране на " европейските серии ", които включват още пет шампионата, а водачът в края ще получи бонус от 150 000 лири.

Мартин Гулд ще се утеши с 35 хиляди паунда, като седмицата за него беше страхотна с победи над Джон Хигинс и Джъд Тръмп. Той бе на прага на отпадане от професионалния тур в края на предишния сезон, само че се класира за Световното състезание в " Крусибъл " и там в първи кръг разгроми с 10:3 един от любимците Стивън Магуайър. Рейдът му до финала на Европейския Мастърс ще го изкачи от 53-а до 36-а позиция в международната класация.

Финалът стартира с видимо удобен задатък за Селби от 4:0, само че Гулд се постара да изравни преди началото на вечерната сесия. В нея Веселяка от Лестър изоставаше с 4:5 и 5:6, след това повеждаше със 7:6 и 8:7, само че се стигна до съдбоносен 17-и фрейм, където брейк от 72 бе задоволителен за успеха.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР