Марк Рюте и Румен Радев отговарят на журналистически въпроси за

...
Марк Рюте и Румен Радев отговарят на журналистически въпроси за
Коментари Харесай

Радев убеден, че до октомври 2023 влизаме в Шенген

Марк Рюте и Румен Радев дават отговор на журналистически въпроси за Шенген.

Президентът Румен Радев и министър председателят на Нидерландия Марк Рюте направиха от Брюксел мощно оптимистични мнения, че през 2023 година България най-сетне ще бъде призната в Шенген.

" Следващата година България ще влезе в шенгенското пространство ", съобщи изрично Радев пред български публицисти в белгийската столица. Той акцентира, че е в непрестанен разговор с Марк Рюте, който отговори на въпроси на български кореспонденти секунди преди президента:

" Както споделих и преди, това не е " Не ", а " Не в този момент ". Имаме потребност от две неща - приключен механизъм за надзор и проверка; и второ - приключен механизъм за инспекция по Шенген. Надявам се да стане към лятото, оптимист съм, само че ще бъде извършена инспекция ", съобщи Рюте и повика Радев, който таман минаваше зад него, да продължи с отговорите към пресата.

Българския държавен глава сподели, че страната е на път сме да постигне точен период за приемането - съгласно него най-късно до октомври следващата година, а евентуално и по-рано.

Радев и Рюте вземат участие в последния за годината Европейски съвет в Брюксел.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР