Марк Маркес спечели своя първи полпозишън от три години насам

...
Марк Маркес спечели своя първи полпозишън от три години насам
Коментари Харесай

Хонда: Това беше Марк Маркес, когото познаваме

Марк Маркес завоюва своя първи полпозишън от три години насам откакто завоюва вчерашната подготовка преди Гран При на Япония. Днес испанецът приключи четвърти на „ Мотеги “, което приповдигна съществено настроението в гаража на Хонда.

Маркес пропусна цели шест старта през лятото поради четвъртата интервенция на дясната си ръка, която той счупи на „ Херес “ през 2020 година. Шесткратният международен първенец в кралския клас направи своето завръщане преди седмица в Арагон, където обаче неговото съревнование продължи единствено една обиколка след ударите с Фабио Куартараро и Такааки Накагами още в първия тур.

В Япония обаче испанецът се показа доста по-добре и в заключителните стадии на надпреварата подсети за себе си, откакто изпревари Мигел Оливейра в разногласието за четвъртата позиция три тура преди финала на надпреварата. Това се случи макар упованията ръката на Маркес да не издържи на огромните натоварвания, на които „ Мотеги “ подлога водачите с множеството си тежки прекъсвания в хода на обиколката.
 Доминантен Милър завоюва в Япония, Баная не приключи на „ Мотеги “ Доминантен Милър завоюва в Япония, Баная не приключи на „ Мотеги “
„ Много сме щастливи. Той не се състезава толкоз дълго. За него е мъчно, изключително тук със спиранията. В Арагон нямахме точна визия за положението му. Преди надпреварата си казахме, че край в топ 6 ще е добър резултат. Той обаче стартира да се бори с Мигел и подсети за себе си с изпреварването малко преди края. Много дълго не бяхме виждали Макс да изпреварва по този начин “, съобщи разчувстваният инженер на испанеца Шанти Ернандес след финала на надпреварата в Япония.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР