Марк Марголис, актьорът от „Breaking Bad“ и „Better Call Saul“, почина на 83

...
Марк Марголис, актьор-ветеран, известен с изпълненията си в Breaking Bad
Коментари Харесай

Марк Марголис, актьор-ветеран, известен с изпълненията си в "Breaking Bad" и "Better Call Saul", почина, съобщи неговият син, актьор и изпълнителен директор на Knitting Factory Entertainment Морган Марголис, пред The ​​Hollywood Reporter.

Той беше на 83.

CNN се свърза с представители на Марголис за коментар.

Марголис получи номинация за Еми за ролята на Хектор „Тио“ Саламанка. Тио, любим герой на феновете, беше бивш агент на картела, който общуваше с помощта на месингова камбана, прикрепена към инвалидната му количка. По-късно той играе Тио като по-млад мъж, преди да бъде в инвалидна количка.

„Беше невероятно създание! Фактът, че той нямаше думи, не беше проблем за мен“, каза Марголис пред Time през 2013 г. за ролята. „Радвах се, че не трябва да уча реплики. Искам да кажа, че трябваше да знам какво се случва, трябваше да се подсказвам, но фактът, че не трябваше да овладявам репликите, беше страхотен. Трябва да летя до Ню Мексико и да не се притеснявам да запомня нищо.

Марголис също се появява в „Лицето с белег“, „Ейс Вентура: Детектив за домашни любимци“ и „Оз“. Той често работи с режисьора Дарън Аронофски и се появява в шест негови филма.

Учи при легендарната учителка по актьорско майсторство Стела Адлър в The Actors Studio в Ню Йорк.

Въпреки че имаше повече от 100 филмови и телевизионни роли, Марголис намери издръжливостта на изпълнението на Тио за изненадваща.

„Не мога да сляза по улица на 50 фута, без да направя снимка или да дам автограф! Просто трябваше да участвам в един епизод“, каза той в същото интервю от 2013 г. „След втория сезон не познавах никой, който да познава шоуто, но след третия сезон – то просто се взриви.“

Най-известен с портретите си на злодеи, Марголис в действителност е описан като хумористичен и самоироничен.“

"Има трима момчета на ден, които ме спират и единственото нещо, по което ме познават, е "Лицето с белег". Винаги казвам: "Боже мой, говориш за нещо отпреди 30 години", каза Марголис пред Vulture през 2016 г. „Аз съм скромник и се забърквам в тези неща с хората. Трябва просто да млъкна. Кара те да се чувстваш сякаш са те пенсионирали по някаква причина. Не би трябвало да ме боли, но съм малко обезпокоен. Несигурен вероятно е думата.“

Марголис се пошегува, че е известен с уменията си да звъни на звънец в „Breaking Bad“, когато е бил нает да участва в реклама за приложение за часовник на Apple.

„Не правя много реклами. Не знаех защо някой ме иска и това е, защото нещото се казва Dingbel и бие камбана“, спомня си Марголис за Vulture. „Казвам на хората, че съм вторият най-известен звънар след Квазимодо. Това сме аз и Квазимодо.

Марголис е оцелял от съпругата си Жаклин, сина си и няколко внуци.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР