Марк Кавендиш се оттегли от Тур дьо Франс след тежкото

...
Марк Кавендиш се оттегли от Тур дьо Франс след тежкото
Коментари Харесай

Кавендиш напусна "Тур дьо Франс" със счупена лопатка

Марк Кавендиш се отдръпна от " Тур дьо Франс " след тежкото рухване в четвъртия стадий, което провокира международният първенец Петер Саган. Британският колоездач, който преследваше върха на Еди Меркс за най-вече етапни победи в обиколката на Франция, е получил фрактура в лявото рамо.

Кавендиш и Саган се бореха за успеха във финалните метри на вчерашния спринт, когато словакът избута с лакът своя противник и го изпрати в защитните огради. Британецът съумя да пресече финалната линия и по-късно незабавно беше откаран в болница със съществени охлузвания и подозрение за строшен лакът.

Медицинските прегледи са посочили, че състезателят на " Дайменшън дата " няма фрактура в лакътя, само че е счупил дясната си лопатка и няма да може да продължи присъединяване си в Тура.

" За благополучие не е нужна интервенция на този стадий и най-важното - няма повредени нерви. Той обаче ще би трябвало да се отдръпна от надпреварата по явни медицински аргументи. В идващите няколко дни ще продължим да го следим ", съобщи лекарят на тима Адриан Ротуно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР