Марк Кавендиш напусна Тур дьо Франс с фрактура на рамото.

...
Марк Кавендиш напусна Тур дьо Франс с фрактура на рамото.
Коментари Харесай

Кавендиш напусна Тура след тежка катастрофа със Саган

Марк Кавендиш напусна " Тур дьо Франс " с фрактура на рамото. Причина за ранното му отдръпване от Обиколката на Франция бе конфликт със международния първенец Петер Саган. Катастрофата, довела до тежкото рухване на Кавендиш, бе провокирана точно от словака, поради което той бе дисквалифициран.

Саган завоюва третия стадий на Тура, само че поради неспортсменските си дейности упоритостите му за победа в най-тежкото колоездачно съревнование бяха охладени рано-рано.

Кавендиш и Саган се бореха за успеха във финалните метри на четвъртия стадий, когато словакът избута с лакът своя противник и го изпрати в защитните огради. Британецът въпреки всичко съумя да пресече финалната линия и по-късно незабавно бе откаран в болница.

Изследванията демонстрираха, че състезателят на " Дайменшън дата " няма фрактура в лакътя, само че е счупил дясната си лопатка и няма да може да продължи присъединяване си в Тура.

Новината е доста неприятна за Кавендиш, който нарани същото си рамо преди три години, още веднъж на " Тур дьо Франс ". Освен това до последно присъединяване му в тазгодишното издание на Обиколката на Франция бе под въпрос поради борбата му със болестта мононуклеоза.

" Не видях, че Марк Кавендиш е за мен. Бях от дясната страна и желаех да хвана въздушната бликам на Арно Демар или Александър Кристоф, не съм сигурен кой беше. Кавендиш пристигна доста бързо и нямах време да отвръщам ", изясни Саган след края на спринта.

Етапът бе извоюван от Арно Демар, който приключи преди Саган и Кристоф. Националният първенец на Франция беше най-бърз в правата от Мондорф-ле-Бен до Вител (208 км), финиширайки за 4.53:53 часа.

Успехът е първи за Демар в " Тур дьо Франс " и първи за Франция в 104-ото издание.

Лидер в класирането продължава да бъде британецът Герайнт Томас, втори е сънародникът му Крис Фруум с закъснение от 12 секунди.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР