Марк Жадул - старши вицепрезидент и директор “Глобален стратегически маркетинг”

...
Марк Жадул - старши вицепрезидент и директор “Глобален стратегически маркетинг”
Коментари Харесай

Марк Жадул: Умният град е град за своите граждани, в който целта е щастието

Марк Жадул - старши вицепрезидент и шеф “Глобален стратегически маркетинг” за Nokia даде формулировка на това какво е интелигентен град и какво може един град да направи, с цел да се развива в тази посока. Това стана по време на събитието, проведено от Vivacom, - “Запознайте се с LoRa, влезте в бъдещето сега”.

Ако през днешния ден погледнем който и да е град по света ще забележим, че те имат идентични проблеми, които би трябвало да вземат решение проблеми като демографията, като трафика, изброи той.

“33% от популацията на София е над 55 години. Аз съм тук единствено от през вчерашния ден, само че към този момент забелязах, че имате проблеми с трафика”, съобщи Марк Жадул.

По думите му елементарният пътуващ прекарва доста време пътувайки от и за работа. Той загатна също, че София е в топ 50 на градовете с отчасти замърсяване.

Предизивикателствата, пред които са изправени градовете, са композиция от демография, урбанизацията и околната среда. Ако желаеме да сложим нещата под общ знаменател можем да кажем, че градовете са изправени пред цифрова смяна. Умният град е град, кадърен да се изправи пред тези предизивкателства, да се приспособява и да се промени, да стане един по-лесен за живее град за своите жители и за посетителите си, сподели Жадул.

Той даде образци по какъв начин един град може да стане интелигентен град.

"В Нокия бяхме изправени пред същите проблеми и по тази причина потърсихме помощ в компания за проучвания, която направи изследване в 22 града. Изследването е от 80 страници, което има няколко значими изводи ", изясни вицепрезидентът на Nokia.

Интересно нещо, което той акцентира, е че в случай че погледнем актуалния град има три разнообразни пътя, по които един град може да стане интелигентен град.



Нужно е световна широколентова инфраструктура, като Wi Fi, Интернет, с цел да се развива един интелигентен град. Технологиите са значими, само че гродовете могат да бъдат умни, тъкмо толкоз, колкото умни са техните жители. Градовете би трябвало да влагат в обучение, в нови приложения, които да са използвани, добавя Жадул.

Умният град е град за своите жители, в който задачата е щастието, съобщи Марк Жадул.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР