Марк Еспър официално стана новият американски министър на отбраната, като

...
Марк Еспър официално стана новият американски министър на отбраната, като
Коментари Харесай

САЩ вече е с нов министър на отбраната

Марк Еспър публично стана новият американски министър на защитата, като постави клетва в наличието на номиниралия го Доналд Тръмп, оповестява Белият дом, съобщи БГНЕС.
Във вторник кандидатурата на Еспър беше утвърдена от Сената. По този метод, за първи път от повече от шест месеца, Пентагонът се снабди с настоящ главнокомандващ - без префикса „ изпълняващ длъжността “.
Еспер, който преди този момент е бил министър на сухопътните войски в структурата на Пентагона, е назначен за настоящ шеф на отдела в края на юни. Преди това отговорностите на министъра на защитата се изпълняваха от Патрик Шанахан, който Тръмп в последна сметка реши да не номинира за утвърждение в Сената.
Предишният пълномощен министър на защитата Джеймс Матис, който заемаше поста от началото на администрацията на Тръмп през януари 2017 година, подаде оставка на 31 декември 2018 година
От 1986 до 2007 година Еспер служи в армията, взе участие във войната в Персийския залив през 1991 година като част от 101-ата десантна дивизия. След като се отдръпва като подполковник, той работи в търговски структури, лобирайки за отбранителни предприятия. През ноември 2017 година той е утвърден от Сената на Съединени американски щати като министър на сухопътните сили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР