Марк Дейвис е назначен за нов регионален директор на Европейската

...
Марк Дейвис е назначен за нов регионален директор на Европейската
Коментари Харесай

Марк Дейвис е новият регионален директор на ЕБВР за България и Румъния

Марк Дейвис е назначен за нов районен шеф на Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) за Румъния и България и ще поеме новата си роля в Букурещ на 1-ви април 2019 година. Решението беше взето по време на провежданата от Банката за интернационалните разплащания на всеки два месеца среща на шефовете на централни банки, се показва в пресъобщение на Европейска банка за възстановяване и развитие.

Той ще размени на поста Матео Патроне, който от 1-ви април ще поеме поста на ръководещ шеф на Европейска банка за възстановяване и развитие за Източна Европа и Кавказкия район.

" За мен е чест да поема тази нова задача. Румъния и България играят все по-важна роля в Югоизточна Европа и за бизнеса на Европейска банка за възстановяване и развитие. Ще запазим капиталовия подтик в двете страни. Европейска банка за възстановяване и развитие със своите екипи на място и нейните чиновници в Лондон ще работят за усилване на конкурентоспособността на тези стопански системи и тяхната районна и интернационална интеграция ”, уточни Марк Дейвис.

Досега Европейска банка за възстановяване и развитие е вложила над 8,3 милиарда евро в Румъния и близо 3,9 милиарда евро в България, като единствено в границите на 2018-а година банката влага над 400 млн. евро в Румъния и над 185 млн. евро в България.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР