Марк Чапман, който на 8 декември 1980 уби легендата Джон

...
Марк Чапман, който на 8 декември 1980 уби легендата Джон
Коментари Харесай

Марк Чапман смята, че Бог му е простил убийството на Ленън

Марк Чапман, който на 8 декември 1980 умъртви легендата Джон Ленън е уверен, че Бог му е дал прошка за осъщественото закононарушение. Това изказване се съдържа в неотдавна намерено писмо на 62-годишният мъж до негов другар на име Майкъл, което съгласно наличието е писано през 1992 година. В него мъжът даже изяснява, че се познава с Исус, който е още жив.
" Днес бих желал да приказваме за Господ, защото Исус не е просто воин от някаква история, а същински, жив човек, който аз опознах. Той е всичко. Стигнах до това изобретение по време на дългия си престой в " Атика " (затвора в Ню Йорк, където преди Чапман бе държан - бел.авт). Той в никакъв случай не ме изостави. Той е мощно угрижен за мен и за теб също ", написа килърът и прибавя, че Господ е пролял кръвта си, с цел да може да опрости греховете му.
В писанията си Чапман разкрива още, че е е написал и книга, наречена " Писмото на пандизчията ", добавя БГНЕС.
" Има книга, която изяснява всичките ми претекстове за осъществяването на това злокобно закононарушение, само че дано ти кажа, че то бе извънредно събитие. Така и не го забравих. Написах историята си за теб. Исках да ти споделя някои от нещата, които научих тук, в пандиза, както и своите прекарвания. Надявам се, че ще ги прочетеш ", гласи част от оповестеното за първи път писмо.
Според " Дейли Мирър " писмото към този момент е било продадено на анонимно лице за 265 паунда. То е била препоръчано на търг от Ерик Холер, притежател на уеб страницата Serial Killers Ink, предлагащ движимости на известни нарушители.
Пред вестника Холер изяснява, че се е сдобил с скъпото писмо от жител, който е твърдял, че поддържа писмена преписка с Чапман.
" Самият аз в никакъв случай не съм имал контакт с Чапман. То (писмото) се продаде за по-малко от час след стартирането му на уеб страницата. Бих желал да открия още движимости, принадлежащи на Чапман, тъй като се продават извънредно добре ", разяснява той.
Както напомня историята Марк Чапман прострелва в гърба незабравимия Джон Ленън на 8 декември 1980 година пред дома му в Ню Йорк, до момента в който изпълнителят се прибира с жена си Йоко Оно от изявление за американско радио. На по-късен стадий Чапман споделя, че книгата " Спасителят в ръжта " го е въодушевила да постъпи по този метод. Той бива наказан на пожизнен затвор без право на подмяна през първите 20 години, само че все пак той подава 8 молби за освобождение. Всички те са били отхвърлени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР