Марк Бениоф, изпълнителен директор на Salesforce © Mike Blake Американската

...
Марк Бениоф, изпълнителен директор на Salesforce © Mike Blake Американската
Коментари Харесай

Salesforce купува аналитичната Tableau Software срещу 15.7 млрд. долара

Марк Бениоф, изпълнителен шеф на Salesforce

© Mike Blake Американската компания за облачни услуги и програмен продукт Salesforce ще купи компанията за разбор на данни Tableau Software в договорка на стойност 15.7 милиарда $, написа Financial Times. Новата облага ще помогне на Salesforce в битката за по-голям пазарен дял в анализаторските принадлежности и облачни услуги измежду корпоративните клиенти, където компанията е в конкуренция с колоси като Oracle, Microsoft, Amazon и други. В момента Salesforce е един от водачите на пазара във връзка с ръководство и анализиране на данни – промишленост, която към този момент се прави оценка на близо 2 трлн. $.

Tableau от своя страна е компания, основана от студенти в Станфорд, и сега има над 86 хиляди клиенти, измежду които и колоси като телекома Verizon, самолетната компания Southwest и стрийминг услугата Netflix. Продуктите на компанията разрешават на организациите да пресъздават огромните данни под формата на таблици, графики, карти и други, без да се постанова писането на софтуерен код.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Salesforce разяснява, че чака договорката да усили приходите на компанията за фискалната 2020 година с 400 млн. $. Миналата година Tableau разгласи доходи от 1.2 милиарда $, само че и загуба от 77 млн. $.

От по-големите риби

Salesforce разчита на бизнес модел на всеобщо придобиване на по-малки компании, с цел да разшири " отпечатъка " си на пазара. От 2006 година до момента компанията е придобила над 50 софтуерни компании. През 2016 година компанията се опита да закупи обществената мрежа Twitter за освен да я развие, само че и да употребява големия трафик на компанията, с цел да запълни личния си апетит за повече информация. До договорка въпреки всичко не се стигна, а изпълнителният шеф Марк Бениоф в свои изявленията разяснява, че се оглежда за огромна компания, която да придобие.

Tableau е до някаква степен такава компания. " Tableau оказва помощ на хората да видят и схванат данните, а Salesforce оказва помощ на фирмите да схванат клиентите си ", разяснява в изказване Бениоф. " Сливането дава на клиентите ни най-хубавото и от двата свята, като свързва две сериозно значими платформи за разбирането на техния свят. "

Сделката ще бъде изплатена напълно в акции. След оповестяването на договорката Salesforce загуби 4% от цената си на борсата, до момента в който Tableau усили пазарната си капитализация с 30%. Сделката би трябвало да бъде завършена през октомври.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР