Марк-Андреа Хюслер е новият и доста неочакван шампион на турнира

...
Марк-Андреа Хюслер е новият и доста неочакван шампион на турнира
Коментари Харесай

София донесе първа титла в кариерата на Марк-Андреа Хюслер

Марк-Андреа Хюслер е новият и много непредвиден първенец на шампионата " София оупън " от ATP 250. На финала швейцарецът се наложи с 6:4, 7:6(8) над Холгер Руне (Дания) в оспорван и прекрасен дуел.

Това е първа купа в кариерата на 26-годишния Хюслер в ATP. И първи край. Той се оказа по-стабилен душевен във значимите моменти.

Първият сет бе решен от един пробив, реализиран освен това още в първия сервис гейм. Личеше, че ръката на фаворизирания Холгер Руне бе много стегната, от което се възползва по-концентрирания Марк-Андреа Хюслер. Той поведе с 1:0, а по-късно затвърди.

В 6-ия и 8-ия гейм датчанинът получи по една точка за пробив, само че не се възползва. В останалите геймове сервиращите демонстрираха непоклатимост, по този начин се стигна до 6:4 за Хюслер.

Вторият сет стартира по подобен метод - 40:0 за швейцареца и нова поръчка за брейк. Разликата бе, че този път Руне направи цялостен поврат и за първи път от началото на мача взе задатък.

Нататък дуелът вървеше гейм за гейм. В 12-ия гейм, при 6:5 за Руне, Хюслер имаше компликации за затвори подаването си, като в един миг даже изкара топката в навън при рухване на неговия конкурент. Стигна се до тайбрек.

Той вървеше равностойно до 3:3, когато с два минипробива Руне стигна до задатък, но Хюслер отвърна и се оказа с мачбол при 6:5. Той обаче бе на сервиса на датчанина, майсторски останал в мача. Руне имаше и два сетбола, с които обаче Марк-Андреа се оправи.

При 9:8 той си проработи втори мачбол и съумя да затвори срещата, постигайки най-големия триумф в кариерата си дотук.
Шампионите на " София оупън " на сингъл
2016 година Роберто Баутиста (Испания)

2017 година Григор Димитров

2018 година Мирза Башич (Босна и Херцеговина)

2019 година Даниил Медведев (Русия)

2020 година Яник Синер (Италия)

2021 година Яник Синер (Италия)

2022 година Марк-Андреа Хюслер (Швейцария)
Бразилец и испанец взеха купата на двойки
Нови са първенците в столицата ни и на двойки: бразилецът Рафаел Матос и испанецът Давид Вега Ернандес. На финала вторите сложени реализираха поврат против немския тандем Фабиан Фалер/Оскар Оте - 3:6, 7:5, 10-8 след 1:37 часа игра.
 Снимка Българска телеграфна агенция

Първият сет беше решен със серия поредни пробиви в самия край, победител от която излязоха Оте и Фалер. Още при започване на втората част Матос и Вега Ернандес взеха превес и реализираха ранен пробив, само че сервирайки за сета позволиха връщане на брейка и равнене на резултата.

В самия край вторите сложени направиха нов пробив и след 7:5 пратиха изхода на финала в шампионски тайбрек. В него Оте и Фалер имаха преднина 8-6 точки, само че последните 4 разигравания бяха на сметката на Матос и Вега Ернандес, с което те се поздравиха с четвърти общ трофей при дуетите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР