Марияна Николова за първи път на парламентарен контролШестима министри и

...
Марияна Николова за първи път на парламентарен контролШестима министри и
Коментари Харесай

Марияна Николова за първи път на парламентарен контрол

Марияна Николова за първи път на парламентарен надзор
Шестима министри и един вицепремиер ще вземат присъединяване в петъчния парламентарен надзор, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Първа на трибуната ще се качи най-новият член на кабинета – вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова, която размени подалия оставка Валери Симеонов. Това е първото ѝ присъединяване на парламентарен надзор, а към нея има заложен единствено един въпрос, обвързван с Националната тактика за детето, както и готовността за приемане на новия стратегически документ.

След нея на депутатски въпрос ще дава отговор енергийният министър Теменужка Петкова, която ще внесе изясненост по отношение на измененията в енергийната тактика на страната ни.

Политиката в региона на кадастъра, разпоредбите за устройство и застрояване на Столична община и ограничавания на Автомагистрала „ Тракия “ – с това са свързани въпросите, адресирани до министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев ще дава отговор за ликвидацията на "Специализирана болница за интензивно лекуване на белодробни заболявания - Сливен", лекуването на болестта "Синдром на Силвър-Ръсел" и регистри на пациентите с разнообразни болести в България.

Земеделският министър Румен Порожанов ще обясни пред депутатите за казуса със запушен дренажен канал в гр. Койнаре, развиването на бранш „ пчеларство “ и Общата селскостопанска политика на Европейски Съюз.

За построяването на оперната зала в Пловдив е обвързвано единственото запитване, отправено към министъра на културата Боил Банов, а за равнището на фини прахови частици в града под тепетата ще дава отговор министърът на екологията Нено Димов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР