Марияна Николова е новият вицепремиер по икономическата и демографската политика

...
Марияна Николова е новият вицепремиер по икономическата и демографската политика
Коментари Харесай

Марияна Николова е новият вицепремиер на мястото на Валери Симеонов

Марияна Николова е новият вицепремиер по икономическата и демографската политика на мястото на Валери Симеонов, който подаде оставка след близо месец митинги на майките на деца с увреждания. Николова беше шеф на кабинета на Симеонов, а от през днешния ден пое поста му. Лидерът на НФСБ се връща още веднъж в Народното събрание като депутат. Повече от 4 часа продължиха дебатите по оставката на Симеонов и избора на новия вицепремиер.

Оставката на Валери Симеонов и изборът на Марияна Николова бяха утвърдени с едно общо гласоподаване, предшествано от взаимни нападки и процедурни хватки. От Българска социалистическа партия показаха неодобрение, че министър председателят не е в Народното събрание, а кандидатурата на новия вицепремиер я показва Красимир Каракачанов, оплакаха се и че не им дават думата. Последва половинчасова отмора, след която словесните престрелки продължиха.
Корнелия Нинова - ръководител на ПГ " Българска социалистическа партия за България ": Уважаеми български жители, през днешния ден получихте и доказателство, че ръководещото болшинство изтри думата " морал " от българския език. Вицепремиер, върху който тежат подозрения за търговия с българско поданство, е пристигнал да показа оставката на вицепремиер, който посегна на най-святото - майчинството и болните деца. Цветан Цветанов - ръководител на ПГ на ГЕРБ: Темата за хората с увреждания и майките и техните деца, дано да си напомним какво направихте вие, до момента в който имахте опция да управлявате. Нека да си напомним единствено какви бяха цифрите към този миг за хората с увреждания, които осигуряваше републиканския бюджет - 189 млн. лв.. 2018 година тъкмо това държавно управление и тъкмо тази управническа стратегия дадоха опция тези пари да бъдат 263 млн. лв., които са към актуалната година.
И от Обединените патриоти приканиха Българска социалистическа партия да си напомнят.

Славчо Атанасов - народен представител от ПГ " Обединени патриоти ": Това държавно управление - хубаво-лошо, въпрос на позиция, в края на краищата, сътрудници, в никакъв случай до момента не е поставяло железни уреди край българския парламент. Вие 4 пъти управлявахте страната и в тези 4 пъти превръщахте българския парламент в цитадела - железни огради. И аз настоявам, че през вашите ръководства българският парламент приличаше на втори Царевец на центъра на София.
На собствен ред от Движение за права и свободи се обърнаха към Обединените патриоти.

Рамадан Аталай - народен представител от ПГ на Движение за права и свободи: Премиерът към този момент, виждам го, че не му е комфортно и да пристигна тук да седене до вас, господин Каракачанов, тъй като вие със синята каска до момента в който се пробвате да примирите, да угодите на тези които си търсят персоналния интерес в това ръководство, нищо друго, министър председателят се чуди по какъв метод и по какъв начин да събере Балканите, по какъв начин и по какъв метод да направи по този начин, че обществото да е предостатъчно от това, което нищо не се случва в техен интерес.
От " Воля " приканиха дебатите да се водят всъщност.

Веселин Марешки - зам.-председател на Народно събрание, Воля: Аз пък ви задавам въпроса: " Вие удовлетворени ли сте от дебата? " Надявам се всеки да си даде логичен отговор на този въпрос и в случай че ще го продължаваме да има смисъл от това нещо.

  Майките на деца с увреждания приключват митинга си пред Министерски съвет Майките на деца с увреждания приключват митинга си пред Министерски съвет
Майките на деца с увреждания приключват своя митинг пред Министерския съвет, откакто Народното събрание гласоподава оставката на вицепремиера Валери С...

При гласуването таблото в пленарната зала сподели, че оставката на Валери Симеонов и избора на Мариана Николова са доказани с гласовете на ГЕРБ, НФСБ, Вътрешна македонска революционна организация, " Воля " и двама самостоятелни. От " Атака ", въпреки да бяха при започване на съвещанието, при гласуването бяха отвън залата. Красимир Каракачанов призна, че проблемите в дребната коалиция остават.
Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на защитата: Има проблеми, през вчерашния ден сме си говорили 4 часа... С какъв резултат? Е, резултата видяхте - Атака ги няма в залата. Защо, не мога да ви кажа - питайте тях.
Красимир Каракачанов съобщи, че не стои на дневен ред промяната на Сидеров като ръководител на Парламентарната група " Обединени патриоти ". Не без подигравка министърът на защитата уточни, че в този момент в Народното събрание двамата съперници Сидеров и Симеонов ще имат опция да си приказват всеки ден и да поддържат разговора в групата.
 Повишаване на приходите е измежду целите на новия вицепремиер Марияна Николова Повишаване на приходите е измежду целите на новия вицепремиер Марияна Николова
Бях определена за заместител министър-председател на Република България, един виновен пост, който изисква продължение на започнатото по повод линия...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР