Марияна Николова е новият вицепремиер на мястото на подалия оставка

...
Марияна Николова е новият вицепремиер на мястото на подалия оставка
Коментари Харесай

Парламентът одобри Марияна Николова за вицепремиер

Марияна Николова е новият вицепремиер на мястото на подалия оставка Валери Симеонов . Парламентът утвърди освобождението на Симеонов и избирането на Николова.

Новият вицепремиер беше конкретизиран на близо 9-часов съдружен съвет през вчерашния ден. Днес със 116 гласа " за ", 62-ма " срещу " и без нито един " въздържал се " Народното събрание утвърди новия вицепремиер , отговарящ за икономическата и демографската политика.
 

Днес опозицията упрекна ръководещите , че в действителност единственото, което вършат, е да задълбочават рецесията и настоя за предварителни избори . До оставката на Симеонов се стигна откакто провокирани от думите му майки на деца с увреждания стачкуваха и упорстваха той да освободи поста близо месец.

 
 БГНЕС

Два дни преди да го направи депутатът от НФСБ Петър Петров съобщи в изявление за Дарик, че децата с увреждания би трябвало да бъдат държани в домове. Така през вчерашния ден властта реши да предложи на Народното събрание да избере Марияна Николова за нов вицепремиер.-->

Номинираната за вицепремиер от квотата на Националния фронт за избавление на България Марияна Николова до през вчерашния ден беше началник на кабинета на Валери Симеонов . Близка до него и доверено лице. По обучение тя е правист. Заемала е разнообразни експертни длъжности в държавната администрация. От средата на юни 2015 година до 2017 година е началник на отдел „ Договорно-правен и правна отбрана " в „ Национална електрическа компания " ЕАД. Преди това Николова оглавяваше няколко години и правната дирекция в Министерството на земеделието.
 
Преподавател е по конструкция на администрацията и административен развой в Института по обществена администрация към Министерския съвет. От май 2017 година е шеф на политическия кабинет на Симеонов. Това е формалната и обществена информация за бъдещият вицепремиер.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР