Мариян Димитров е едно от явленията в българските смесени бойни

...
Мариян Димитров е едно от явленията в българските смесени бойни
Коментари Харесай

Мариян Димитров пред ТОПСПОРТ: Получих покана от САЩ, надявам се да стана световен шампион!

Мариян Димитров е едно от явленията в българските смесени бойни изкуства. Националът ни по бойно самбо стана Спортист на 2017 година на обичаната си Стара Загора.

Мариян е играч на състезателен клуб по битка Берое, като в кариерата си е спечелил редица оценки както в този спорт, по този начин и в бойното самбо. И всичко това с ангажимента, че неговата категория - до 84 кг - е една от най-атрактивните, само че и сложни за подчинение.

Димитров победи и на галавечерта по ММА, извършена в родния му град през март 2017 година. Освен това към този момент няколко десетки пъти той разочарова противниците си в осмоъгълника, подобрявайки безупречната си статистика в това отношение.


" TWINS MMA 13 " оправда упованията: Поднесе на Стара Загора трагични борби, доста български победи и неповторима страст

Отказахме Гърция по всички вероятни параметри!

Какво сподели любимецът на Стара Загора пред ТОПСПОРТ , какво му следва през тази година и " имаме ли вест ", касаеща самия него - персонално от Мариян Димитров:

Марияне, здравей. За мен постоянно е наслаждение да беседвам с толкоз безапелационен състезател като теб. Как се чувстваш при започване на календарната година? Стана състезател номер едно в родния си град за 2017, записа победи на тепиха и в осмоъгълника, тъй че летвата към този момент е много високо вдигната.
- Да, по този начин е. Благодаря за думите. Наистина се веселя, че в моя град съм по този начин добре признат. Винаги е било по този начин. Благодарен съм на всички за този факт. Искам особено да подчертая и да благодаря за поддръжката, която ми оказва Община Стара Загора, по-специално кметът Живко Тодоров. Признателен съм за моралната и финансовата поддръжка.

 Снимка 334845
Източник:

Конкретният мотив да те потърся е идна бойна вечер в Стара Загора, която ще се организира на 09.02. Освен наситена с известни имена измежду мъжете и дамите, тя носи и несъмнено обръщение. Има обществена устременост.
- Правилно. Състезанието ще мине под наслов " Да на спорта, не на насилието по улиците ".

Как уредниците реализираха контакт с теб? Веднага ли одобри?
- Разбира се. Потърсиха ме и нямаше метод да откажа. Приех поканата с удоволствие.

Знаеш ли кой ще бъде противникът ти?
- Чеченски войник. Подготвям се на високи обороти за него.

 Снимка 334849
Източник:

Какво включва на този стадий подготовката ти?
- Тренирам главно за възстановяване на физическото си положение. Не че съм имал проблем в това отношение, само че човек постоянно има какво да усъвършенства. Надявам се да победя, с цел да развеселявам почитателите в града.

Какво ти следва по-късно?
- Ами мисля си, че към този момент мога да го разкрия и пред по-широк кръг от хора. Потърсиха ме от Щатите. От Албакърки. Всичко там ще се случи след февруари. Надявам се да имам оптималната изгода от престоя си в Съединени американски щати. За момента това е, което мога да кажа по тематиката.

 Снимка 334847
Източник:

Желая ти триумф зад граница. А що се касае до бойното самбо? Натоварена ли е програмата ти?
- Може да се каже. Но всичко е както всекидневно - европейско състезание, по-късно и международно. Ясно е по какъв начин стоят нещата. Естествено е да желая купите и от двата шампионата. Искам да стана международен първенец.

 Снимка 334842
Източник:

Визуалната смяна във физическото ти положение е забележителна. Тези, които те познават от дълги години, сигурно виждат усилената ти работа. Изчистил си всички вероятни " забележки " от тялото си, по този начин да се каже. Когато бях в Стара Загора за последната ти ММА победа, имах опция да направя няколко тренировки в клуба, в който провеждаш силовата си подготовка. Всичко там е на доста високо равнище.
- О, несъмнено. Тренирам всеки ден в " Кобра " и сигурно съм благодарен за всичко, което вършат и към този момент са създали от клуба за мен. Най-вече за отношението на хората. Иначе да, имах " забележки ", както ти ги назова. Но се веселя, че сега това не е по този начин.

 Снимка 334846
Източник:

Както беше в мача ти с Камен, да речем? В " Христо Ботев ", когато играхте на бойно самбо.
- Към тази среща имам особено отношение. И неприятни мемоари. Според мен победих, само че съдиите на бяха на същото мнение. Много бях отчаян. Камен ми е добър другар, само че успеха тогава беше за мен. Отсъждането не беше заслужено.

Още един път ти искам триумф в Съединени американски щати, както и през целия иден сезон. И несъмнено международна купа.
- Благодаря! Поздрави на вашите читатели.

 Снимка 334851
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР