Мария Шарапова се завърна на Откритото първенство на Австралия -

...
Мария Шарапова се завърна на Откритото първенство на Австралия -
Коментари Харесай

Шарапова се завърна в Австралия като звезда

Мария Шарапова се завърна на Откритото състезание на Австралия - мястото, където завоюва купата през 2008 година и където по-късно даде позитивна допинг проба. Очаквано имаше смесени страсти, само че рускинята ги остави настрани и се зае с работата си, като в профил Татяна Мария в първия кръг след 6:1, 6:4.

" Настръхнах, разказа Мария част от страстите. - Това значи доста за мен. Оценявам тези моменти. Не играя единствено за себе си, а за доста повече. Толкова доста почитатели идват от всички краища на света и толкоз гледат по средата на нощта. "

Шарапова гледаше тениса от отдалеченост повече от година и половина, откакто даде позитивен допинг тест в Мелбърн през 2016 година, което докара до наказване от 2 години, след това понижено на 15 месеца. Въпреки че се завърна на корта предишния април, това е едвам вторият й шампионат от Големия шлем и първият, за който не й би трябвало " уайлд кард ".

Тя е непоставена в Австралия, само че се отнасят с нея като със звезда - игра на един от централните кортове, а и изненадващо получи огромна роля по време на формалното изтегляне на жребия предходната седмица паралелно до Роджър Федерер. Това бе противоречив жест от уредниците на шампионата към състезател, който бе осъден за приложимост на допинг на техния шампионат, даже и да отбележим обстоятелството, че Спортният трибунал отсъди, че Шарапова не е мамила съзнателно.

Off to work.@MariaSharapova business like as she makes her way onto court.#AusOpen pic.twitter.com/pee3k2lMAr
— #AusOpen (@AustralianOpen) 16 January 2018
Директорът на Откритото състезание на Австралия Крейг Тайли съобщи, че Мария " заслужава тази опция " и уточни, че тя е получила присъдата си и излежала наказването.

Другите шампионати от Големия шлем не се отнесоха с нея по същия метод. Президентът на Френската тенис федерация Бернар Гуидичели отхвърли да й даде " уайлд кард " даже за квалификациите на " Ролан Гарос ", макар че два пъти е триумфирала в Париж. Организаторите на " Уимбълдън " също се колебаеха дали й дадат покана, само че не им се наложи да взимат това решение, защото тя се отхвърли заради травма.

Феновете в Австралия обаче не оставиха подозрения, че се радват да я видят. Тя бе посрещната чудесно и в първия си шампионат след завръщането в Щутгарт и на US Open. " Чувствам, че на всички шампионати ме посрещат доста топло. Зрителите в другите градове, в които играх, бяха страхотни ", показа рускинята.



И през последните месеци тя не стопира да акцентира какъв брой значими са почитателите за нея и се пробва да отговори със същото. След първия й мач тя отиде да раздава подписи и да се снима с последователи - нещо, което съвсем не правеше в предходните години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР