Мария Сакари имаше трудната задача да се изправи срещу Паула

...
Мария Сакари имаше трудната задача да се изправи срещу Паула
Коментари Харесай

Tитлата е овакантена: Сакари надделя над шампионката Бадоса и е на финал в ИУ!

Мария Сакари имаше сложната задача да се изправи против Паула Бадоса на полуфиналите в Индиън Уелс, само че гъркинята не се тормози по никакъв метод от предизвикването да срещне защитаващата шампионка и записа необикновен триумф, който я класира за нейния първи край на равнище WTA 1000 - 6:2 4:6 6:1. По този метод Сакари ще се оспорва трофея с Ига Швьонтек, а победителката няма да се задоволи просто със спечелването на купата в пустинята, само че и с нанагорнище до номер две в международната класация.

Защитаваща шампионка проби още първото подаване на съперничката си в мача, но последва серия от четири следващи гейма в актива на международната номер 6 и скоро тя затвори сета в своя изгода, реализирайки цели три пробива в неговия ход.

Отговорът на Бадоса не закъсня, като тя още веднъж имаше ранен брейк задатък за начало на втората част и въпреки скоропостижно да се раздели с него, то този път се окопити доста по-бързо и не разреши да се стигне до нов поврат, изравнявайки общия резултат и по този начин победителката щеше да бъде избрана в трети сет.

Там функциите се размениха, тъй като Сакари най-сетне съумя да направи мощен старт и се оказа, че тя се оправя надалеч по-комфортно с лидерската позиция. Гъркинята образно сподели страхотната си физическа подготовката, която ѝ оказа помощ да е доста по-свежа от испанката в заключителните стадии от конфликта и закономерно точно балканската тенисистка се наложи в този толкоз оспорван дуел.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР