Мария Менунос прогнозира, че нещо не е наред с панкреаса

...
Мария Менунос прогнозира, че нещо не е наред с панкреаса
Коментари Харесай

Мария Менунос разкрива симптом на рак на панкреаса, който е забелязала една година преди поставянето на диагнозата

Мария Менунос предвижда, че нещо не е наред с панкреаса й по време на епизод от нейния подкаст месеци преди диагнозата й рак на панкреаса.

The 45-годишната телевизионна персона беше диагностицирана с необичаен тип рак на панкреаса, невроендокринен израстък на панкреаса, през януари и беше отхвърлен идващия месец.

След като тя излезе обществено с диагнозата си, „ Имах фен се свързва с мен и споделя, че сте предсказали това предишния април (2022 г.) във вашето шоу. Върнах се... и го направих “, сподели Менунос за съ-водещия на „ ДНЕС “ Хода Котб по време на нов епизод от подкаста на Котб, „ Освобождаване на пространство “.

Водейки към диагнозата си, Менунос сподели, тя беше усещала, че нещо не е наред в продължение на доста месеци и го обсъждаше в личния си подкаст, „ Heal Squad. “

„ За най-малко година и половина изглеждах по този начин, като че ли съм глътнала баскетболна топка “, спомня си тя пред Kotb. „ Бях на фитнес покрива цялата си кариера, плосък стомах. Никога не съм имал това. Какво става? “

Менунос сподели, че е била тествана за целиакия, само че не е получила отговори.

„ През март 2022 година ми направиха ендоскопия и колоноскопия, пробвайки се да стигна до корена от това, което се случва.... не открих източника. Това беше “, сподели Менунос. „ Отивам, очаквам момчета, следствието не стопира. Все още се опитваме да разберем какво се случва. “

„ Продължих да фотографирам (подуването си), тъй като се пробвах да отстрани неща от (моята) диета, с цел да видя дали има разлика, “ — продължи тя. „ Казах, че нещо не е наред и ще продължа да проверявам, до момента в който не го намеря. “

Следващия месец, април 2022 година, беше излъчен епизодът „ Heal Squad “, който фенът уточни. То беше фокусирано върху това по какъв начин да настроите по-добре тялото си и Менунос показа със слушателите, че е била изумена от концепцията, че нейният панкреас е източникът на казуса.

“(Казах), „ Мисля, че нещо не е наред с панкреаса ми “, което беше последвано от „ цяла полемика за панкреаса “, сподели тя на Kotb за епизода. „ Толкова инцидентно. И това беше два месеца преди да бъда диагностициран с диабет вид 1. “

Менунос сподели, че е била в съмнение, когато научила, че има диабет през юни 2022 година „ Първото нещо, което (казах) е: „ Не „ нямайте това. “... На 43 години или каквото и да е... няма причина да получа диабет вид 1. “ (Изследванията демонстрират, че новата поява на диабет, изключително при пациенти на възраст над 50 години, може да е симптом на рак на панкреаса.)

През есента на 2022 година признаците на Менунос се утежниха доста.

„ Започнах да получавам тези странни болки в корема, които бяха супер мощни. Бях в аероплан и си мислех, че ще умра “, сподели тя пред Kotb, добавяйки, че го приписва на сензитивност към глутен от салата фаро, която яде по това време.

През ноември 2022 година, мъчителните болки в корема се върнаха, този път съчетани с диария, която продължи цялостен месец, сподели Менунос по-рано пред TODAY.com. „ Не мога да легна, не мога да седна – отивам в болничното заведение и там ми вършат компютърна томография “, сподели тя.

В допълнение към компютърната томография Менунос получи изпражнения и кръв проби, всички от които имаха „ незабележителни “ резултати. „ Казаха, че всичко е наред “, само че болката в корема продължава, сподели тя.

Накрая, през декември 2022 година, Менунос получи ядрено-магнитен резонанс на цялото тяло, който разкри формиране на панкреаса. Биопсия удостовери, че това е невроендокринен израстък на панкреаса в етап 2 – необичаен и по-малко нападателен вид рак на панкреаса.

Менунос сподели, че е помислила, че е „ изчезнала “, когато е чула диагнозата си, само че че е била сполучливо лекувана с интервенция. В допълнение към тумора, лекарите отстраниха част от панкреаса й, далака й, миома и 17 лимфни възли.

Новата майка сподели на Kotb, че публично няма рак. През юни Менунос и нейният брачен партньор Кевън Ъндъргаро посрещнаха първото си дете дружно посредством сурогатна майка, момиченце на име Атина.

Най-често срещаният вид рак на панкреаса, аденокарциномът, нормално няма признаци в ранните стадии, само че те могат да включват коремна болежка и жълтеница, болежка в гърба, гадене, повръщане, загуба на вкус, необяснима загуба на тегло, отмалялост, тъмна урина, ярко оцветени изпражнения и сърбеж по кожата, съгласно Националния институт по рака.

Ноември е месец за информираност за рака на панкреаса — с цел да подкрепи разпространяването на осведомеността, Menounos се сплоти с PanCAN, с цел да взе участие в публично известие за значимостта на ранното разкриване.

„ Наистина предизвиквам всеки, който има непрекъсната болежка или признаци като диария, отичане на корема, газове или запек, с цел да погледнете по-дълбоко “, сподели Менунос по-рано пред TODAY.com. „ Много хора просто желаят да млъкнат телата си и да се върнат на работа, да се върнат към живота и да се преструват, че това не се случва. Бил съм там. “

Menounos желае другите да слушат телата си и да се застъпват и за тяхното здраве. „ Научих, че би трябвало да сме изпълнителен шеф на нашето здраве. Трябва да използваме личните си вътрешни насоки, би трябвало да си напишем домашното, би трябвало да настояваме “, сподели тя на Kotb.

„ Не можете просто да слушате някой различен да ви споделя какво се случва във вашия тяло “, добави тя. „ Ако болката продължава... би трябвало да продължите да се борите. “

Тази публикация е оповестена в началото на NBCNews.com

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР