Мария, която се отказа от кариерата си на фолк певица,

Мария, която се отказа от кариерата си на фолк певица, ...

Отварачката шари 315 бона за училището на щерка си, за да е далеч от простосмъртните.

Мария, която се отказа от кариерата си на фолк певица, е пръснала 315 000 лева за 7-те години обучение на дъщеря си Марая, показа проверка на „Уикенд”. Всяка година Отварачката на драго сърце плаща по 23 000 евро, колкото е тарифата за обучение в престижното Англо-американско училище в Панчарево, където събира ум и знания наследницата й. Изчисленията показват, че Мария е дала над 300 бона за да образова единственото си отроче.

Това обаче не притеснява пенсионираната певица, защото на първо място за нея е елитното образование на дъщеря ѝ. В школото учат предимно деца на дипломати и бизнесмени, каквато среда иска за наследницата си миньончето от Стара Загора. Таксата там е по-голяма от цената за обучение в елитните британски колежи Оксфорд и Кембридж, където учебната година е около 9000 паунда, тоест по-малко от 20 000 лева.

Бившата пайнерка е и нещо като личен шофьор на дъщеря си Марая. Репортер на „Уикенд” засече Отварачката на път за школото в ранните часове на деня. Заралийката става всяка сутрин в 7 часа и към 7,30 се отправя към Панчарево. Певицата държи лично да води и взима наследницата си от скъпото училище и към15 часа я прибира. Брюнетката не иска наследницата й да пътува с училищния автобус, където се возят част от учениците, които се обучават в най-скъпото родно училище.

„Искам най-доброто за дъщеря си. Аз не можах да се образовам и останах само със средно образование от кварталното училище в Стара Загора, но няма да позволя това за Марая. Инвестирам в нейното обучение, както и не бих позволила да пътува с градски транспорт, нито с училищния автобус”, признава Отварачката.

От болни амбиции известната родителка изпрати детето си по-рано на училище и не изчака да навърши 7 годинки. Момичето се обучава в престижното школо от 1-ви клас, когато бе едва на 6 годинки. Днес 12-годишното хлапе е в 7-ми клас и според нейни преподаватели, се представя доста добре в клас. Същото учебно заведение посещава и дъщерята на Азис - Рая, но Костинбродският славей дава по 3 хилядарки за училищния рейс и няма притеснения от това наследницата му да пътува с бусчето на школото, което е сравнително ново.

Източник: hotarena.net