Мария Касимова-Моасе гостува в студиото на 120 минути, за да

...
Мария Касимова-Моасе гостува в студиото на 120 минути, за да
Коментари Харесай

Мария Касимова-Моасе за "Записки от Шато Лакрот" - когато френският шик срещне родната действителност

Мария Касимова-Моасе гостува в студиото на " 120 минути ", с цел да опише забавни детайлности за книгата си " Записки от Шато Лакрот ". За какво става дума в творбата? Накратко - българката Калина е омъжена за французина Дидие. Едно цяло лято фамилията би трябвало да прекара с родителите на Дидие - мадам Жонвиен и мосю Жан-Батист дьо Лакрот - в имението им във френската провинция. И какво се случва? Вижте какво показа Мария Касимова-Моасе в предаването.

" Лакрот беше концепция на Стефан, брачна половинка ми, когато започнах да пиша историята. След време ме пита по какъв начин кръстих книгата. Аз му споделих, че съм избрала неговото предложение. Той се засмя и сподели, че това значи… лайно ", спомня си Моасе.

" Той самият порови из интернет, оказа се, че има имение и рицар с това име, много извествен във Франция ", добавя тя.

" В доста огромна степен героите в романа са с живи прототипи. Но все пак, не би трябвало да се гледа на тази занимателна книга като напълно по същински случай ", споделя Мария Касимова.

Авторката показа мисъл за смеха от именития си татко Хиндо Касимов: " Много по-трудно е да разплачеш някого, в сравнение с да го разсмееш "

" Много постоянно хората по света се смеят на едни и същи неща. Обичам околните си хора, пейзажа от моя прозорец ", откровена е Мария.

За френските обноски и действителност, споделя с удивление: " Пристигаме в къщата на моите свекари и свекърва. Спираме колата, в 8 и половина влизаме да вечеряме. Гринуич могат да си сверяват часа по тях. Ако кажеш, че ще вечеряш 5 шницела те ще ти създадат толкоз и ще би трябвало да ги изядеш. "

И за край, за доста въодушевление към феновете, Мария Касимова си пожела:Много се веселя, че написах тази книга, тъй като се надявам същински да ги разсмея. Това е лятна книга. "

Вижте какво още показа Мария Касимова-Моасе за " Записки от Шато Лакрот " във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР