Мария Жекова от седмия сезон на Мастършеф сменя Силвена Роу

...
Мария Жекова от седмия сезон на Мастършеф сменя Силвена Роу
Коментари Харесай

Мария Жекова от Мастършеф 7 сменя Силвена Роу в bTV

Мария Жекова от седмия сезон на „ Мастършеф ” сменя Силвена Роу като водеща на кулинарно предаване в bTV, научи извънредно „ Уикенд ”. Младата брюнетка, която завоюва последното излъчено досега издание на готварския формат, ще прави лично шоу – „ Вкусът на България ”. Нейната менторка – началник Роу, към този момент остава да се вихри само в интернет.

Новото предаване на bTV потегля от есента. В него Мария Жекова ще показва изискани предписания, почтени за кулинарно списание, които са приготвени напълно с български артикули и в традицията на родната кулинарна просвета. На същата идея симпатичната брюнетка, чиято съществена специалност е фотографията, заложи и в „ Мастършеф ”. Известно е, че тя е родена в София, само че е израснала на село с баба си и дядо си. Преди 5 години купува къща в Родопите и се мести там. Започва да отглежда зеленчукова градина, купува кокошки, бере гъби и билки и се храни главно с това, което сама създава. „ Всичко българско и родно ” е включено в менюто ѝ за финала на „ Мастършеф ” предходната година. В борбата за първото място Мария се изправя против водача Мартин Банков и артиста Стилиян Желязков. За разлика от тях, във всички ястия, които тя показва пред журито, залага на напълно българско артикули – риба, скариди, раци и есетра от Черно море и от реките, които текат у нас. Десертът ѝ е мус от диви череши, сладолед с вишновка и махлеб, кръмбъл с маточина и сос от череши. Журито е извънредно впечатлено от нея и ѝ дава успеха във формата.

От идващият тв сезон Мария ще има опция да се развихри в лично предаване, показвайки предписания, сходни на тези, с които завоюва „ Мастършеф ”. „ Вкусът на България ” към този момент се обрисува като единственият кулинарен формат през есента, обясниха пред „ Уикенд ” източници от bTV. Менторката на Мария в „ Мастършеф ” – Силвена Роу, няма да се изявява в малкия екран най-малко до Нова година. По традиция през есенния сезон там огромни кулинарни формати не се излъчват – „ Мастършеф ” върви напролет. До скоро единственото есенно кулинарно шоу в Би Ти Ви беше предаването на началник Андре Токев „ Ловци на храна ”, което се излъчваше през уикенда. Тъй като обаче водещият до неотдавна беше в пандиза, откакто го заловиха да кара пийнал, той към този момент остава отвън малкия екран.

Силвена Роу предходната пролет пусна лично шоу – „ Моето звездно празненство ”. Говори се, че е сключила контракт за два сезона, само че все още не е ясно по кое време ще бъде излъчен вторият. Със сигурност няма да е тази есен, настояват източниците на „ Уикенд ”. Русокосата кулинарка в последно време е доста дейна в обществените мрежи. Тя е на специфичен хранителен режим, комбиниран със засилена физическа интензивност, с помощта на които е съумяла много да отслабне. Твърди, че ще прави ново шоу, което ще се споделя „ Храна и секс ”, само че кой ще го излъчва, най-малко към този момент не е ясно.

От bTV били безапелационни, че не могат да пуснат предаване с сходно заглавие, защото е в прорез с имиджа на малкия екран. Като фамилна медия тя държи на консервативния жанр, тъй че в нея нямало място за предаване за секс, било то и в композиция с храна. За началник Роу ще бъде мъчно да продаде концепцията си в друга телевизия, защото има контракт за втори сезон на „ Моето звездно празненство ”, без значение, че към този момент не е ясно дали и по кое време ще бъде излъчен той. Ето за какво все още тя остава да се изявява в интернет, което обаче не значи, че не търси метод да излезе още веднъж на дребния екран. Съдейки по стила ѝ, най-вероятно ще открие ефир за „ секси ” концепцията си, само че това евентуално ще ѝ отнеме най-малко няколко месеца.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР