Мария Иванова, която е обвинена в изпиране на 1,4 млн.

...
Мария Иванова, която е обвинена в изпиране на 1,4 млн.
Коментари Харесай

Бивша съдийка, обвинена в пране на пари, се предала, пратена е в затвора

Мария Иванова, която е упрекната в изпиране на 1,4 млн. евро и беше оповестена за търсене, към този момент е в ареста. Това стана ясно, откакто някогашната съдийка даже е подала молба за изменение на мярката за неотклонение поради влошено здравословно положение, само че арбитър Доротея Кехайова от Софийския градски съд (СГС) удостовери непрекъснатото задържане.

Мария Иванова беше задържана при започване на юли и упрекната, че с приятеля си Владимир Бронфенбренер са прали пари от осъществени измами във Франция. Съдия Стефан Милев от Софийски градски съд реши, че против Иванова няма съвсем никакви доказателства и я освободи против „ подписка ", само че на 12 юли Софийският апелативен съд (САС) дефинира, че тя би трябвало да бъде върната в ареста. След това някогашната съдийка беше оповестена за търсене, тъй като не беше открита на адреса си.

Иванова не присъстваше на съвещанието в апелативния съд и през днешния ден стана ясно, че по времето, когато са я търсили на адреса, е била призната в болница в Плевен. Адвокатът ѝ Огнян Митев изясни, че по тази причина не е била открита, а по-късно Иванова сама се е предала. В момента тя е в пандиза в Сливен и през днешния ден също не участва в зала.

В молбата си, с която желае да ѝ бъде наложена по-лека мярка за неотклонение, Иванова е показала, че здравето ѝ е влошено и има психологично заболяване, само че не е показала никакви документи и доказателства. Затова арбитър Кехайова акцентира, че няма учредения за изменение на мярката, защото Иванова е в ареста по-малко от месец.

Съдът не разяснява времето, в което Иванова беше оповестена за търсене, само че одобри, че няма заплаха тя да се укрие. За да я остави в ареста обаче арбитър Кехайова реши, че събраните доказателства са задоволителни, с цел да се направи обосновано съмнение, че някогашната ѝ колежка е прала пари от измами, а също така на независимост можела да извърши закононарушение.

Според обвиняването Иванова и Бронфенбренер са прали пари от март 2017 година, до задържането им. Схемата, по която са работили, е включвала регистрация на „ кухи " компании на нискообразовани жители, по чиито сметки идвали разнообразни суми от Франция, а по-късно парите били прехвърляни или теглени на каса и излъчени на Иванова.

На независимост без мярка за неотклонение остава нейният другар. Обвинението против израелския жител Бронфенбренер е, че е помагал на някогашната съдийка.

Мария Иванова беше арбитър в Софийски градски съд, само че през март беше дефинитивно уволнена след правосъдна сага, която се проточи 7 години. До уволнението ѝ се стигна след инспекция на Инспектората към Висш съдебен съвет, който установи голям брой нарушавания в работата ѝ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР