Мария Иванова е от град Гоце Делчев, икономист-счетоводител, което според

...
Мария Иванова е от град Гоце Делчев, икономист-счетоводител, което според
Коментари Харесай

Рисуването: Свободата да разчупваш стереотипите


Мария Иванова е от град Гоце Делчев, икономист-счетоводител, което съгласно нея е скучна специалност и за това с рисуването й дава свободата да разчупва стандартите, да изобразява хубостта на света откакто разкъсаме рестриктивните мерки, които сами си постановяваме, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Художничката взе участие с две картини: „ Свобода ” и „ Блясък ” в общата художествена изложбата в Благоевград във връзка 24 май.

Мария признава, че специалността й е скучна, само че пък заниманието и дава независимост, носи й одушевеност, кара я да се усеща щастлива.

„ За мен това е второ присъединяване в тази изложба и аз съм още прохождащ актьор, както се споделя. За мен това е едно доста огромно неспокойствие, една сбъдната фантазия, аз даже не съм си мечтала, че иска ми се случи такова нещо ”, признава художничката.

Според нея творбата й „ Свобода ”, в която е вплела лицето на щерка си, показва свободата, откъсването от някакви рамки, които ние сами си сътворяваме.

„ Тази жена като че ли ги раздира и излиза и не знам дали се вижда учудването в лицето, тъй като когато човек влезе в свободата, вижда какъв брой е друг и хубав света откакто излезе от личните си ограничавания ”, разяснява художничката от Гоце Делчев.

Творбите й са в авангардния жанр „ Хиперреализъм ” – нещата да са сложени толкоз същински, че да впечатлят като фотография.

„ Въпреки че може би е друго от изкуството, което се търси, само че е този вид авангардно изкуство ми харесва и то ме въодушевява ”, споделя още Мария.

Тя е безапелационна, че „ дебелоглав ” е доста хубава дума. Инат би трябвало не малко, а доста в днешно време, имайки поради, че инатът е упорството, преследване на задачите, които човек желае да реализира макар пречките, които има около себе си.

Мария Иванова взе участие за повторно в проведена в регионалния град галерия.

„ Първото ми присъединяване беше още веднъж с такива произведения. Едната е грейпфрути с доста мощни капки върху тях. Отново е хиперреализъм – близки до същинското, тъй че да не можеш да различиш дали е снимка или рисунка. Моят подстрекател е италиански художник ”, споделя Мария.

Във втората си картина-„ Блясък ” художничката изобразява начервени устни.

„ Аз имам афинитет към аленото червило. То е доста мощно и демонстрира страст, откровеност, мощ, пламък ”, разяснява художничката.

За да й дадат кураж, на откриването на изложбата пристигнаха някогашните й сътрудници от Националния застрахователен институт.

„ Ние първо харесваме Мария като човек, творбите й не инцидентно са изложени тук, доста нереална илюстрация и рисунка, някогашните й сътрудници от Национален осигурителен институт и пожелаваме доста здраве и креативен триумфи, да бъде все по този начин прочувствена и положителна ”, сподели пред БГНЕС нейна колежка. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР