Мария Илиева прави Младост“ зелен район“Младост може да се превърне

...
Мария Илиева прави Младост“ зелен район“Младост може да се превърне
Коментари Харесай

Мария Илиева прави „Младост“ зелен район

Мария Илиева прави „ Младост “ зелен регион
“Младост ” може да се трансформира в един от най-зелените и екологични региони на София и ще работя интензивно за това “, сподели Мария Илиева, претендент за кмет на региона от локална коалиция ГЕРБ/СДС, на среща с жителите в квартала. Общата зелена зона в региона може да нарасне, като се изградят нови паркове и градинки като парк „ Въртопо “, хидропарк „ Искър “, построяването на Източен парк по поречието на реките Кална и Банишка, парк до църквата в „ Младост “ 3 и други
Пътят към облагородяването на региона минава и през запазването на междублоковите пространства и градинки и недопускане на застрояването им. „ Волята ни да се запазят зелените площи в “Младост ” е непоколебима. Аз ще продължа да работя за намирането на обективни решения против застрояването “, ангажира се Мария Илиева.
За тази цел има направен указател със проблематични зелени площи, които принадлежат на частни притежатели, изработен от Работната група към Столичен общински съвет. Тя към този момент спаси  5 такива терена в Младост единствено преди месец-два. Става дума за терените сред бл. 61 и бл. 68 на бул. „ Андрей Ляпчев ", пред бл. 320 на ул. „ Атанас Москов ", сред бл. 401 и 409 на ул. „ Филип Аврамов ", до бл. 19 и 21, а също и пред бл. 70 в „ Младост " 1, които останаха зелени площи за наслада на жителите в региона, а вложителите бяха обезщетени с общински терени на други места. За всеки подобен парцел общината ще води разговор със притежателя, с цел да се откри уместно решение за преотстъпване на имот на друго място.
„ Ние ще търсим решение в полза на жителите на „ Младост “ за опазване и увеличение на зелените площи. “, даде обещание Мария Илиева.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР