Мария Илиева и Донка Ангъчева за първи път ще бъдат

...
Мария Илиева и Донка Ангъчева за първи път ще бъдат
Коментари Харесай

Цветя и музика за празника на жената

Мария Илиева и Донка Ангъчева за първи път ще бъдат дружно на сцената на 8 март от 19 ч. в зала " България ". Те са специфични посетители на виртуозите от Кварто квартет и обоиста Вълчан Вълчанов за сантиментален осмомартенски концерт, научи ДУМА от Борислава Лазарова, специалист връзки и контакти с медии.
В концерта " Цветя и музика " на една сцена излизат виртуозите Вълчан Вълчанов (Софийска филхармония), Кварто квартет и най-специалните им посетители - звездата на пианото от Виена, Bosendorfer артистката Донка Ангъчева и поп примата на България - Мария Илиева. Те ще показват музикален театър с ексцентрични аранжименти на творби на Алесандро Марчело, Енио Мориконе, Астор Пиацола, Чарли Чаплин, Георги Андреев и други. Публиката ще се наслаждения на музика от филмите " Октопод ", " Модерни времена " и известното " Adios Nonino " на Пиацола. Ще чуем и шлагера на Мария Илиева " Любов ", който ще звучи в напълно нов аранжимент в съпровод на обоиста на Софийската филхармония Вълчан Вълчанов, Кварто квартет и рояла на Донка Ангъчева.
Водещ на вечерта ще е Георги Тошев, който ще трансформира концерта в още по-необикновен със своята харизма, на една сцена с нетрадиционно осветяване и озвучаване, присъщо повече за поп-рок концерт, в сравнение с за типичен.
Специално за този концерт от Виена идва роял, част от лимитирана колекционерска серия " Bosendorfer Artist Series Gustav Klimt - Tree of Life Grand Piano ". Артистичен и музикален шедьовър, инкрустиран с 23-каратово злато и включващ изображения от картината " Дървото на живота " на Густав Климт.
Донка Ангъчева излиза за първи път на сцена в България, откакто през февруари 2024 година бе публично призната за член на Управителния съвет на влиятелното " Internationale Chopin Gesellschaft ". Миналата година тя бе отличена като " Жена на годината " в Австрия, в област " Култура и изкуство ", за триумфите й като музикант и за артистичната й самодейност " Die Kunst lebt weiter ". През 2024 година Донка беше включена и в годишната ранглиста на списание " Форбс " " Топ 70 на българските звезди ".
Основният подстрекател на концерта е Вълчан Вълчанов-Чани - обоист в Софийската филхармония, прочут със своите разнородни планове в разнообразни жанрове. Негови записи може да чуем както с типичен произведения, по този начин и в планове, свързани с поп музика и фолклор. От него научаваме и още малко за концепцията, която стои зад спектакъла " Цветя и музика ".
Вълчан споделя: " Реших да провеждам " Цветя и музика ", откакто слушах последния албум на Донка Ангъчева " Childhood Memories ". Вдъхновен от музиката в него, обвързвана и с моето детство, поканих Донка за общ концерт в зала " България ". Заедно с цигуларя Иван Пенчев от квартет " Кварто " избрахме, празничния ден 8 март, с цел да съберам на една сцена две надарени и красиви дами, които познаваме и ценим от години - Мария Илиева и Донка Ангъчева. Това, което ще представим, се случва за първи път - песните на Мария в нов аранжимент и сантименталната класическа музика в наш прочит. Работим интензивно от месеци, репетираме, преаранжираме. Вечерта ще е в действителност специфична - ще имаме златен роял, красиво и празнично осветяване и на сцената - безпределно надарени и красиви дами - Мария, Донка, Светлана Станчева и Татяна Тодорова от Кварто квартет, както и младата надарена контрабасистка Калина Андреева. А аз и останалите музиканти ще сме техните изтънчени концертни кавалери. Ще създадем същински празник! "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР