Мария Грубешлиева-Муки ще бъде консултант в бъдещ документален филм в

...
Мария Грубешлиева-Муки ще бъде консултант в бъдещ документален филм в
Коментари Харесай

Муки става консултант на филм за Стоянка Мутафова - slava.bg

Мария Грубешлиева-Муки ще бъде съветник в предстоящ документален филм в памет на нейната майка – огромната актриса Стоянка Мутафова, която си отиде от този свят на 6 декември предходната година. Това разкри за „ Монитор “ самата Муки точно на рождения си ден 1 април.

„ Заснет е доста материал – от спектакъла „ Г-жа Стихийно злополучие “, от огромното честване на 97-ия й рожден ден в НДК, от тържеството в „ Хепи “ след шоуто, от 1-2 от турнетата й с книгата „ Добър вечер, столетие мое! “. Продуцентът Благой Солов и неговият оператор в тези случаи бяха неразделно с нас “, описа Муки, като посочи, че предстоят и фотоси на забавни експонати от персоналния списък на актрисата, който сега съхранява нейният продуцент Евгени Боянов.

Готовият филм ще бъде излъчен по някоя от националните малките екрани, допуска Грубешлиева, само че интервалът на ограничение на контактите поради епидемията от ковид не е подобаващ за работни събирания по довършването на лентата. „ Стоянка не ми излиза от мислите, другояче съм добре. Не мога да не помни това, което съм претърпяла с нея – не всеки се е докосвал до персона с толкоз мощно наличие “, сподели Муки, която за пръв път посреща през днешния ден рожден ден без обичаната си майка. Тя показа, че най-хубавите й мемоари са свързани с празнуванията, когато е била в 9-и - 10-и клас. „ Стоянка ми правеше страхотни рождени дни и ни оставяше да вършим каквото си желаеме – канех целия клас. Сандвичи, торти, музика, младост – отиваш към 20 години, а не към...21, както в този момент “, означи Муки с типичната самоирония, наследена от великата комедиантка Мутафова.

Дъщерята на легендата на Сатирата показа, че от години повече се е радвала на рождените дни на майка си, а не на своите. „ Много бях щастлива на огромното й честване на 2 февруари предходната година в НДК. Залата беше претъпкана и тя получи доста овации и любов. Радостна бях, че й се отделя такова внимание, само че интуитивно усещах, че към този момент няма сили и не е добре. Само аз го забелязах. После си споделих, че си втълпявам и отхвърлих тая мисъл. Малко по-късно обаче тя стартира да боледува и се оказа, че съм била права “, върна лентата Муки.

Бившата актриса и авторка на книгата „ Добър вечер, столетие мое! “ повдигна завесата и за мистериозния си любовник Гошо. Той в действителност съществува и е наследник на актьорите Борис и Райна Петрови, техни отдавнашни фамилни другари. Гошо живее до Сатирата и наскоро засича по „ Раковска “ Муки, която се връща от Руската черква. „ Той се прибираше и ме предложения на обяд. След няколко дни аз го поканих у нас на вечеря.

Помагаше ми доста момчето и в този момент ми оказва помощ “, сподели Муки, уточнявайки, че „ момчето “ е на нейната възраст. „ Стари другари сме. Нямам желание да се женим, но знам ли какво може да се случи на следващия ден в тоя живот “, остави си Грубешлиева открехната малка врата. Но добави, че на рождения си ден ще е единствено с духа на Стоянка. И с 5-имата си любимци: 3 кучета и 2 котки.

Двамата йоркширци Арчи и бебето Чарли са добити след гибелта на Стоянка. „ Тя ми беше споделила „ Като умра, в случай че щеш 10 животни си вземи, само че в този момент тия са ми задоволителни “. Беше огромна чистофайница “, напомня си Муки. Тя приела тези думи безусловно и в първите дни след кончината на майка си, когато й било най-тежко, купила Арчи и в този момент си пати от него, тъй като е извънредно своеволен. Дори желала да го подари, само че Евгени, който продължава да е покрай нея, я разубедил, тъй като животинчето по необикновен метод им е обвързвано с паметта за незабравимата Мутафова.

Източник и фотография: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР