Мария Грубешлиева – дъщерята на Стоянка Мутафова, никога няма да

Мария Грубешлиева – дъщерята на Стоянка Мутафова, никога няма да ...

Муки остава без пенсия завинаги.


Мария Грубешлиева – дъщерята на Стоянка Мутафова, никога няма да успее да се пенсионира, узна HotArena.

Муки имала едва 15 години трудов стаж, а за да отговаря на изискванията за пенсия, са й необходими 35 години и 8 месеца. В същото време щерката на голямата актриса отдавна е преминала пенсионната възраст, защото на 1 април тази година навърши 68.

Към момента Муки продължава да е безработна, макар да мечтае за роли. На щат в театъра обаче няма как да бъде, тъй като е нещо като личен асистент на майка си и я придружава абсолютно навсякъде. Доскоро Грубешлиева имала надежди, че все някой режисьор ще ги покани със Стояна да играят заедно на сцената, но никой не поемал инициативата, писа „Ретро“.

Въпреки че е дипломирана актриса от ВИТИЗ, в биографията си щерката на Мутафова е вписала оскъдно количество роли. Участвала е само във филмите „Щурец в ухото“ и „Звън на кристал“. През годините различни препятствия заставали на пътя на кариерата й. Или майка й я спирала, или отношенията й с бившите й мъже, които имали против професията й.

Сега единствените доходи на Муки били от книгите, които написала за майка си. Поне пенсията на Стоянка не била ниска. Но 700 лева били недостатъчни да покрият нуждите и на двете.

Източник: hotarena.net