Мария Габриел върна проучвателния мандат на президента Румен Радев в

...
Мария Габриел върна проучвателния мандат на президента Румен Радев в
Коментари Харесай

Мария Габриел все пак предложи нов проектокабинет - без Тодор Тагарев

Мария Габриел върна проучвателния мандат на президента Румен Радев в 16 ч., като предложи нов състав на Министерския съвет, който тя ще оглави.

ГЕРБ получава няколко от министерските позиции - включително на мястото на Тодор Тагарев в МО и на мястото на Румен Радев в Министерството на енергетиката, само че се отхвърля от досегашните си искания към Министерството на труда и Министерството на образовнието.

Сменен е и претендентът за минситър на електронното ръководство. Габриел не прочете името на претендента за външен министър, въпреки че до момента се предполагаше, че персонално тя ще заеме този пост.

Не е ясно дали имената в проектокабинета са записани единствено по самодейност на ГЕРБ или въпреки всичко са съгласувани с ПП-ДБ.
Мария Габриел - премиер;Николай Денков - вицепремиер по европейските въпроси;Асен Василев - министър на финансите;Калин Стоянов - министър на вътрешните работи;Андрей Цеков - министър и районното развиване и благоустройството;Иванка Шалапатова - министър на труда и обществената политика;Христо Гаджев - министър на отбраната;Атанас Славов - министър на правосъдието;Галин Цоков - министър на образованието;Катя Панева - министър на здравеопазването;Кръстьо Кръстев - министър на културата;Ивелина Василева - министър на околната среда и водите;Кирил Вътев - министър на земеделието и храните;Росен Желязков - министър на иновациите;Жечо Станков - министър на енергетиката;Богдан Богданов - министър на стопанската система и индустрията;Георги Гвоздейков - министър на транспорта;Валентин Мундров - министър на електронното управление;Зарица Динкова - министър на туризма;Димитър Илиев - министър на спорта;
Единственото необсъждано до момента име в състава на кабинета е това на Валентин Мундров, който е препоръчан за министър на електронното ръководство.

От юни 2023 година насам той е заместник-министър на Александър Йоловски. Преди това е бил IT съветник в Националната здравноосигурителна каса. В интервала сред 2013 година и 2022 година е работил като шеф в дирекция „ Софтуерна интеграция “ в „ Информационно обслужване “ АД. Бил е специалист в Агенция „ Митници “, както и в Министерството на здравеопазването. Има трудов опит и в частния бранш, съгласно формалната му визитка в уеб страницата на МЕУ.

Очаквайте подробности
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР