Мария Габриел ще говори за киберсигурносттаЗападните Балкани и сигурността в

...
Мария Габриел ще говори за киберсигурносттаЗападните Балкани и сигурността в
Коментари Харесай

Европол обсъжда бъдещето на Балканите

Мария Габриел ще приказва за киберсигурността


Западните Балкани и сигурността в района са един от акцентите в днешния дневен ред на Съвместната група за парламентарен надзор на Европол. Срещата в НДК ще бъде открита от ръководителя на вътрешната комисия в Народно събрание Цветан Цветанов и от шефа на комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент Клод Мораес. Двамата ще бъдат и съпредседатели на четвъртото парламентарно събитие на българското европредседателство.

Съвместната група за парламентарен надзор (СГПК) е форма за контрол над действието на Европол от страна на Европейския парламент, взаимно с националните парламенти. Това е втората среща на групата след нейното основаване.

Минало и бъдещо съдействие със страните от Западните Балкани е тематиката на презентациите на Олдрих Мартину, заместник-изпълнителен шеф на Европол и на Владимир Ребич, общоприет шеф на полицията в Министерство на вътрешните работи на Република Сърбия.

Участниците ще обсъдят Проекта на многогодишното програмиране на Европол 2019 – 2021 с Роб Уейнрайт, изпълнителен шеф на Европол. Прит Паркна, ръководител на Управителния съвет на Европол, ще даде настояща информация за работата на Съвета с фокус върху Стратегията за външно деяние на Европол 2017-2020.

Комисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел ще приказва на тематика “Противодействието на противозаконното наличие онлайн и усъвършенстване на киберсигурността ”.

Приносът на Европол към битката с тероризма и предварителната защита на организараната престъпност е тематиката на изпълнителният шеф на Европол Роб Уейнрайт.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР