Мария Габриел ще бъде одобрена с мнозинство за комисар по

...
Мария Габриел ще бъде одобрена с мнозинство за комисар по
Коментари Харесай

Добри отзиви от евродепутатите за Мария Габриел след изслушването ѝ

Мария Габриел ще бъде утвърдена с болшинство за комисар по цифровия сектор, предвидиха пред БНР евродепутати, отговарящи за процедурата в Брюксел. Представители на социалистите, консерваторите и зелените не скриха положителните си усещания от представянето на Габриел по време на общественото чуване в комисиите по индустрия и просвета.

„ В нашата група, мисля, че сме позитивно предразположени към тази кандидатура ", сподели авторитетният италиански народен представител Силвия Коста - някогашен ръководител на Комисията по просвета и обучение.

„ Досега предходният комисар не обръщаше задоволително внимание на образованието в цифровата тактика. Но съм уверена че Мария Габриел повече ще застъпва този метод.

Не мисля, че тя ще има проблеми да получи утвърждението на Народното събрание ", съобщи координаторът на групата на Зелените в комисията по вътрешен пазар - Юлия Реда.

„ Габриел потвърди, че има нужните знания за тази работа ", добави Реда, която е една от депутатите с експертиза по въпросите на авторското право и отбраната на данните.

„ На идното заседание с представители на групите ще има болшинство от 2/3 за кандидатурата на Габриел ", разяснява германката Забине Ферхайен, координатор от ЕНП в комисията по просвета.

„ Заради положителното ѝ показване през днешния ден, мисля че ще има позитивна полемика. Реакциите които чух от всички координатори в моята комисия бяха доста положителни и никой нямаше възражения ", добави Ферхайен.

Третата по величина група на консерваторите също може да гласоподава за Мария Габриел, съгласно техния координатор в културната комисия Ангел Джамбазки.

В сряда, в 15 ч. българско време, координаторите на групи ще напишат в писмо до ръководителя на Екологичен потенциал позицията си по отношение на чуването. Препоръката за назначението би трябвало да бъде официално утвърдена на пленарно съвещание.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР